Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Október 07. 09:47, hétfő | Helyi sport

Újabb magabiztos győzelem

Újabb magabiztos győzelem

33-26-ra nyert a Tatai AC hazai pályán a Vecsés ellen a férfi kézilabda NBI/B negyedik fordulójában

A hazai győzelem egy percig nem forgott veszélyben, Fülöp Péter csapata magabiztosan gyűjtötte be az újabb két pontot. A Vecsés tavaly megnyerte az NB II Déli csoportját, az NBI/B-ben azonban az első három fordulóban vereséget szenvedett.Az erőviszonyoknak megfelelően a Tatai AC lépett fel kezdeményezőbben, zárt védekezés után gyors gólokat szereztek a hazai fekete-fehérek. A 10. percben már 8-3-as tatai vezetést mutatott az eredményjelző, a félidőre 18-10-es hazai előnnyel vonulhattak be a csapatok. A második játékrészben sem változott a játék képe, a sokgólos előny birtokában nyugodtan játszhatott a hazai együttes. A félidő közepén egy sajnálatos sérülés történt, Schneider Patrik lövését igyekezett blokkolni Tóth Dániel, a két játékos összeütközött a levegőben, és a vecsésiek 8-asa eszméletét vesztve zuhant a földre. Percekig állt a játék, végül a vendégek játékosa a közönség tapsa közepette saját lábán el tudta hagyni a játékteret. A kiérkező mentők megfigyelésre kórházba vitték. A történtek mindkét csapatot megviselték, a végjátékban a vecsésiek közelebb zárkóztak, a végén még egy időntúli hetest is dobhattak, de Sarmon Szabolcs hárította a lövést, így a vége 33-26 lett.
Férfi kézilabda NBI/B, 4. forduló:
Tatai AC -Vecsés 33-26 (18-10)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Bence 7, Schneider Patrik, Hollós Máté 6-6
"Az első félidőben jól működött a lerohanásunk, lendületesen játszottunk, korán eldöntöttük a mérkőzést. A szünet után is jól mentek a dolgok, főleg Kanyó Bence játszott kiválóan irányítóban, sok gólt lőtt és nagyon kreatívan játszott össze a Szám Ferivel. A sérülés körüli izgalmak mély nyomot hagytak a csapatban, minden játékosomat megviselték a történtek, ezúton kívánunk mielőbbi felépülést a vecsési játékosnak"-mondta a mérkőzés után Fülöp Péter vezetőedző.
"Az első játékrészben nagyon tetszett a védekezésünk, a fiúk kiválóan zárták le az utakat, nekem "csak"a kötelezőt kellett hoznom. A második játékrészre már komoly előnyünk volt, minden pályára lépő játékos tudott élni a bizalommal. Most jönnek a nagy rangadók, de ilyen hozzáállással el tudjuk érni a céljainkat"-fogalmazott a lefújást követően Czérna Tibor, az együttes kapusa.
A Tatai AC az első négy fordulóban három győzelmet és egy döntetlent ért el, és 7 pontjával, a vasárnapi találkozók előtt vezeti a tabellát.
Juniorok:
Tatai AC -Vecsés 22-29 (7-18)
legjobb tatai góldobók: Györkös Dávid, Balázsovics Áron, Czillahó Dávid 4-4
"Ismét két sort játszattam, egy magasabb, statikusabb kézilabdát játszót és egy alacsonyabb, mozgékonyabbat. Kellenek a fiúknak a játékpercek, így lesznek hétről-hétre erősebbek és jobbak. A második félidő nagyszerűen sikerült, ezt a 30 percet megnyertük. Az ilyen játék és hozzáállás visz minket előrébb, fiatal csapatom jó úton jár"-értékelte a látottakat Szurcsik István, a junior csapat edzője.
"Egyre jobban összecsiszolódunk, a második félidő kifejezetten jó volt. A mester azt kérte tőlünk szünetben, hogy játsszunk úgy, mintha egy új meccs kezdődne, és próbáljunk még jobban koncentrálni. Ez hatott, megleptük az ellenfelet, lábbal rengeteg szituációt kivédekeztünk. A négy gólomat ezúttal is beállóként szereztem, sokszor sikerült a kombináció Fodor Gáborral"-mondta Czillahó Dávid, aki mindkét sorban játszott, és végig pályán volt a találkozón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás