Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Október 28. 10:56, hétfő | Helyi sport

Újabb magabiztos győzelem

Újabb magabiztos győzelem

Folytatta idei jó szereplését a Tatai AC férfi kézilabda csapata. A fekete-fehérek ezúttal a Csurgó II-t verték hazai pályán magabiztosan az NBI/B Nyugati csoportjának 7. fordulójában, szombaton.

A TAC sikerével továbbra is az élmezőnyben foglal helyet.
Rosszul indult a mérkőzés, az első percekben Szám Ferenc szemöldöke felszakadt, a csapat egyik kulcsembere már nem is tudott visszatérni a pályára. A sajnálatos sérülés ellenére a Tatai AC néhány perc alatt 6-0-ra húzott el ellenfelétől. Erre sikerült rátenni még egy lapáttal, és a félidő közepén 11-3-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A fiatalokból álló Csurgó II. azonban nem adta fel, végül 14-9-es hazai előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.
A második játékrész elején még közelebb zárkózott a vendég együttes, ám a tatai fiúk is megrázták magukat, és Kőhalmi Dániel vezetésével beindult a henger. Egy 4-0-ás roham után már csak a gólkülönbség volt kérdéses, a vége 30-21 lett a Tatai AC javára.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 7. forduló:
Tatai AC -Csurgó II. 30-21 (14-9)
legjobb tatai góldobó: Kőhalmi Dániel 9
"Stabil védekezés, remek kapusteljesítmény és sokmozgásos támadójáték -ez jellemzett ma minket. Egy gyors és ügyes csapat ellen sikerült megvalósítanunk a megbeszélteket. Szám Feri sajnálatos sérülése után változtatnunk kellett egy-két dolgon, de mindenki igyekezett és hozzátette a magáét. Összességében magabiztos győzelmet arattunk"-mondta a lefújás után Fülöp Péter, a csapat edzője.
"Jó meccs volt, egész héten úgy készültünk, hogy egy fiatal, sokat futó csapat lesz az ellenfél. Ez így is volt, nem tudtak meglepni minket, de kellenek az ilyen hajtós mérkőzések. Hátul Kányai Robival dolgoztunk össze sokat, elöl pedig Kanyó Bencével igyekeztünk megbontani az ellenfél védekezését. Örülök, hogy ma mindenkinek jól ment, ezt kell folytatnunk tovább"-fogalmazott a mérkőzést követően Kőhalmi Dániel, a csapat legeredményesebb tagja.

Juniorok:
Tatai AC -Csurgó II. 23-44 (10-23)
legjobb tatai góldobók: Varga Gergő, Körmendi Márton és Czillahó Dávid 5-5
"A vereség ellenére örülök, hogy az edzéseken gyakoroltakból egyre több dolgot meg tudtunk valósítani mérkőzés szituációban is. Egy 10-20 kilóval nehezebb és 10-20 centivel nagyobb csapat ellen játszottunk, ennek ellenére mi is igyekeztünk játszani a kézilabdát. Ez sokszor sikerült, a fiúk jó szellemben álltak a találkozóhoz. Folyamatosan fejlődünk, nemsokára az ilyen mérkőzéseken is lesz esélyünk a jó eredményre"-értékelte a látottakat Szurcsik István, a fiatalok edzője.
"Jó mérkőzés volt, bevállaltuk az ütközéseket a zárásokat, sok jó kombinációt be tudtunk mutatni. Varga Gergővel ketten játszottunk beállóst, jó labdákat kaptunk a Veszelovszki Somától, a szélen pedig a Körmendi Marci jeleskedett. Az első félidőben sokáig szoros volt az eredmény, de ilyen szinten elég néhány pontatlanság és el tud húzni az ellenfél. De folyamatosan tanulunk, látni a fejlődést a csapaton"-tette hozzá Czillahó Dávid.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás