Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Március 03. 10:34, hétfő | Helyi

Újabb magabiztos győzelem

Újabb magabiztos győzelem

Ismét győzött a Tatai AC férfi kézilabda csapata. A fekete-fehérek ezúttal idegenben a Vecsést múlták felül 34-24-re az NBI/B Nyugati csoportjának 17.fordulójában, szombaton

A siker azt jelenti, hogy a TAC a forduló további eredményeitől függetlenül a második helyről várja a folytatást. Ősszel 33-26-ra nyert hazai pályán a Tatai AC, és a tabellán elfoglalt helyezések alapján most is esélyesnek számított a találkozó előtt. A TAC hamar magához ragadta a kezdeményezést és zárt, kemény védekezés után gyors gólokat szerzett. A taktikus, jó játéknak köszönhetően már a félidőre kialakult a 10 gólos különbség (6-16). A második félidőben sem változott a játék képe, 20-13-ra, majd 27-12-re is vezetett már a TAC. Kanyó Bence nagyszerűen irányított, Schneider Patrik pedig hozta szokásos gólerős játékát. Ismét megcsodálhattuk a már-már védjeggyé váló kettős kínai figurát, amelynek a végén Patrik a háta mögül dobta be a hálóba a labdát.
A csapat biztosan vezetett, így lehetőség nyílt több taktikai elem kipróbálására, és a cserejátékosok is bizonyíthatták, hogy lehet rájuk számítani. 31-20-as előnynél ugyan még egyszer megvillant a Vecsés, hat gólt dobtak zsinórban, de a győzelem nem forgott veszélyben, és a vége 34-24-es tatai siker lett.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 17.forduló:
Vecsés - Tatai AC 24-34 (6-16)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 9, Márton Ádám 5
"Egy lelkes, fiatal csapat ellen jó játékkal magabiztos sikert arattunk. Kemény védekezés, illetve Czérna Tibi nagyszerű védéseit követően sok gyors gól szereztünk. Kanyó Bence rengeteg gólpasszt adott, jól irányított. A biztos előny birtokában mindenki lehetőséget kapott, és többféle felállást ki tudtunk próbálni, a cserék jól szálltak be a játékba. A második félidőben volt egy gólszegényebb periódusunk, de ebben a szakaszban is eljutottunk a helyzetekig. A jövő héten következik a Komló elleni nagy rangadó, nagyon készülünk rá" - mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
"Már az elején sikerült előnyt szereznünk, a félidőben pedig tízzel vezettünk. A védekezés jó volt, sok gyors gólt tudtunk lőni. A találataim nagy részét én is rendezetlen védelem ellen szereztem, jól működött az összjáték a társakkal" - tette hozzá Márton Ádám, aki öt gólt szerzett a találkozón.

juniorok:
Vecsés - Tatai AC 40-22 (23-11)
legjobb tatai góldobók: Szurcsik Vince 7, Sajóvölgyi Dávid 5
"Sok hiányzónk volt, de aki itt volt, az becsülettel tette a dolgát. Bátran játszottak, igyekeztek az ellenfél fizikai fölényét ellensúlyozni. A csoport egyik legerősebb csapata ellen játszottunk és sok ügyes dolgot sikerült megvalósítani" - fogalmazott a találkozót követően Szurcsik István, a fiatalok edzője.
"Lelkesen mentünk előre, támadásban sokat mozogtunk lábon, hogy helyzetbe kerüljünk, védekezésben pedig nyitott felállást választottunk, így próbáltuk ellensúlyozni az ellenfél fizikai fölényét. Voltak jó megoldásaink, megyünk tovább, a befektetett munka előbb-utóbb ki fog jönni" - mondta Szurcsik Vince.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya