Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Május 28. 11:23, szerda | Helyi

Újabb munkahelyek és minőségi foglalkoztatás

Újabb munkahelyek és minőségi foglalkoztatás

Tatabánya és Esztergom térségének kiemelt járműipari központtá nyilvánítása újabb munkahelyeket és minőségi foglalkoztatást jelent

Fogalmazott előadásában Schmidt Csaba polgármester Miskolcon, a magyarországi kiemelt fejlesztési központok lehetőségeiről tartott konferencián, ahol a kiemelt térségek, Győr, Kecskemét, Szentgotthárd és a házigazdák önkormányzati és a településeken működő cégek vezetői találkoztak a kormányzat illetékes képviselőivel.
A tatabányai polgármester a térség fejlesztési feladatai közül kiemelte a kutatás- és fejlesztés erősítését, a felsőfokú műszaki oktatás és a középfokú, piaci elvárásoknak megfelelő szakképzés fejlesztését, az innovációhoz kapcsolódó környezeti háttér megteremtését és a logisztikai kapacitás bővítését. Schmidt Csaba a közeljövő tervei között említette a folyamatmérnök képzés indítását az EDUTUS Főiskolán, Tatabánya kiemelt központtal – a kamarákkal együttműködve – a szakképzési centrumok kialakítását, a helyi innovációs KKV-kel együttműködésben egy innovációs központ létrehozását, egy kísérleti jármű-tesztpálya létesítését az autóipar számára, valamint a gépipar bevonását a fejlesztési zónában támogatott tevékenységek közé. A polgármester a megvalósítandó projektek közé sorolta az 1-es főút Tatabányát elkerülő szakaszának megépítését, az esztergomi Suzuki-gyár közvetlen bekötését az M1-es autópályára, szükségesnek nevezte, hogy a V0 vasúti körgyűrű érintse Tatabányát.
Schmidt Csaba kérdésünkre elmondta: Tatabánya és Esztergom térsége járműiparának és mechatronikai iparának fejlődéséhez a Magyar Suzuki Zrt-n túl a térségben megtalálható igen jelentős beszállítói kör is nagymértékben hozzájárul. A tatabányai ipari parkban és városban megtalálható és érintett tizenkét cég közül példaként említette az AGC-ét, a Bridgestone-t, a Delphi-t, az Otto Fuchs Hungary-t, a Tatabányai Rugógyártó-t és SCS Stahlscmidt Cable Systems-t. ­- Tatabánya továbbra is azon dolgozik, hogy az ország egyik legvonzóbb ipari termelőközpontjává válhasson - hangsúlyozta Schmidt Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya