Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2013. Április 04. 14:17, csütörtök | Helyi sport

Újabb nagy tatai siker a páston!

Újabb nagy tatai siker a páston!

A hétvégén felnőtt női párbajtőr válogató versenyt  rendeztek Budapesten ahol Kun Anna  az OMS - Iron Trade Tata Vívó Sport Egyesület versenyzője nagy  sikert ért el

A női párbajtőrözők mezőnyében 77 induló versengett a felnőtt ranglista pontokért..
Kun Anna a selejtezőben 5 győzelemmel és 1 verséggel jutott a direkt kieséses táblára ahol a negyedik kiemelt volt,így a 64-es főtáblán nem kellett vívnia a 32-be jutásért.
Viszont a megszokott lebonyolítás helyett vigaszággal volt megrendezve a verseny hogy mindenki több mérkőzést vívhasson
A 32-es táblán Anna 15:10 -re győzött a Debreceniek felnőtt kerettag versenyzője Zavoda Dóri ellen! A táblán a második mérkőzése viszont nem sikerült jól,15:11 arányban vereséget szenvedett a Honvédos Jung Alexától és a vigaszágra került. Innen hosszabb út vezet a fináléba jutásért. Anna a vigaszág első meccsén 15:8-ra győzött a Heraklész válogatott pécsi Öhlmüller Saci ellen. Még egy mérkőzést kellett győztesen megvívni a döntőért. A fináléba jutásért a felnőtt kerettag Honvédos Sziklavári Franciska volt az ellenfél akit magabiztos vívással 15:8-re győzött le Anna.
A négyközé jutásért egy igazi nagyágyú a párizsi felnőtt VB-n döntős Antal Edina a Vasas válogatott vívója volt az ellenfél. Anna a mérkőzés elején átvette az irányítást és villámrajtot véve elhúzott 6:1-re, majd 8:3-ra. Antal az utolsó harmadban mindent egy lapra téve rohamozott és 14:14-nél utol érte Annát, de a rendes játékidő végéig már nem esett több találat, Így következett a hirtelen halál ráadás 1 perce. A kedvezmény a Vasas válogatott versenyzőjéhez került ami azt jelentette ha nem esik több találat a ráadás 1 percében ő a győztes. Anna azonban 37 másodpercnél egy nagyszerű csuklószúrással megszerezte a győzelmet és bejutott a négyközé.
A kettőbe jutásért a ranglista vezető Szász Emese volt az ellenfél,és Emese nem hagyott kétséget afelől hogy ő a ranglista éllovasa 15:8 arányú győzelemmel ő jutott a nagy döntőbe amit később 15:7 arányban meg is nyert. Kun Anna pedig egy nagyon jól sikerült verseny végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a felnőttek között.
Anna igazán jó formában versenyez, pár hete a Junior Országos Bajnokságon volt ezüst érmes, most pedig a felnőtt válogatón végzett a harmadik helyen.
Ezek az eredmények jó előjelek az április 8-án kezdődő Poreci junior világbajnokság előtt ahová a magyar párbajtőr válogatottal utazik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 28. 19:23, csütörtök | Helyi sport

A BVSC kupán is bizonyítottak a TVSE fiatal úszói

Két napos maratoni hosszúságú versenyen vettek részt a TVSE fiatal úszói Budapesten, a BVSC uszodában.

2019. December 07. 10:07, szombat | Életmód

Az anyatejjel megelőzhető lehet a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia

Az anyatej hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló, a gyermekek három százalékát érintő tejfehérje-allergia megelőzéséhez - közölte az Első 1000 nap program pénteken az MTI-vel.

2019. December 07. 09:08, szombat | Belföld

Felbocsátották a műegyetemen fejlesztett SMOG-P kisműholdat

December 6-án helyi idő szerint 9:18-kor Új-Zélandról felbocsátották, majd sikeresen pályára állították a műegyetemi fejlesztésű SMOG-P és a magánfinanszírozású ATL-1 kisműholdakat.

2019. December 07. 08:09, szombat | Kék hírek

Ittas kamionsofőrt fogtak a rendőrök Balatonkeresztúron

Nyerges vontatót vezettet ittasan egy sofőr Balatonkeresztúron.