Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 08. 05:04, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztrációk: MTI/Kovács Attila - MTI/Balogh Zoltán

Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

A Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula kórházánál két katonai sátrat állítottak fel a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében. Az egyik sátorban előszűrik az érkezőket, a másikban pedig elkülönítve várakozhatnak az ellátáson átesett hazaindulók.

A sátrakban szerdán kezdődik el a munka. Az egyetem a közleményében felhívta a figyelmet: továbbra is érvényes, hogy a Kenézy Gyula egyetemi kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszai vannak. A beérkező betegek előzetes vizsgálaton esnek át.

A felső légúti tüneteket mutató betegeket kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy kórházban fogadják - jelezte az egyetem.

A debreceni új városházára újabb fertőtlenítőszer-szállítmány érkezett, amelyet a polgármesteri hivatal munkatársai juttatnak el az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknek, kulturális, szociális, családsegítő és oktatási intézményeknek - közölte a városháza sajtószolgálata.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak és szakdolgozóinak - a koronavírus-járvány terjedésére való felkészülés érdekében - lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást.

Az e-learning képzése keretében a lélegeztetőgépek kezelését, az alapvető lélegeztetési beállításokat, riasztáskezeléseket, zavarelhárítási lépéseket, valamint légútbiztosítási és lélegeztetési ápolási ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők előzetes képzettségüknek megfelelően.



A győri önkormányzat tízezer FFP2 maszkot ajándékozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak (PAMOK) kedden. Tamás László János, az intézmény főigazgatója azt mondta, hogy nincs hiány a védőfelszerelésekből a kórházban, az utánpótlás folyamatos. A most kapott maszkokat folyamatosan osztják ki azoknak a dolgozóknak, akik közvetlenül a betegekkel foglalkoznak.

Pergel Elza győri alpolgármester elmondta, hogy ezeket a védőeszközöket nem a győri segélyalapból vásárolták, mert az alapban összegyűlő adományokhoz csak akkor szeretnének hozzányúlni, ha az "önerő már valóban kevés lesz".

Az önkormányzat által március 20-án létrehozott segélyalapba továbbra is várják a felajánlásokat.

A tatabányai Szent Borbála Kórház főbejáratát lezárták, az intézményben két teljesen külön útvonalrendszert alakítottak ki. A kórházba érkezőket a gazdasági bejáratnál fogadják, ahol megmérik testhőmérsékletüket.

Vírusfertőzés gyanúja esetén a kórház területén felállított katonai sátorban további vizsgálatokat végeznek - mondta az intézmény sajtóreferense. Balogh Márta közlése szerint a kórház C épületében rendezték be a vírusfertőzöttek ápolására szolgáló részleget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére