Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 16. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: VMRFK

Újra a levegőbe emelkedett a Veszprém Megyei Rendőrség drónja

Újra a levegőbe emelkedett a Veszprém Megyei Rendőrség drónja

A balesetek számának csökkentése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Az egyenruhások 2022. december 13-án az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak összehangolt közlekedésrendészeti akciót, melynek során a légtérből drón is segítette a munkájukat.

Az ellenőrzés során a rendőrök 24 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a jogsértőkkel szemben. Közülük 6 járművezető az elsőbbségadás és az előzés szabályait szegte meg, 6 sofőr vezetés közben kezében tartotta a mobiletelefonját, 7 személy a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályait nem vette figyelembe, míg 2 esetben kisebb fokú szabálysértést követtek el és 3 gépkocsi műszaki állapota nem felet meg az előírásoknak.

Az egyenruhások továbbá 12 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Az alábbi drónos felvételek a 8-as számú főút városlődi szakaszánál készültek és a rendőrök minden esetben intézkedtek a jogsértőkkel szemben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy saját maguk és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

A közlekedők ilyen és hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.
…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: drón, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére