Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 27. 09:20, kedd | Helyi
Forrás: tatabánya

Újra lehet pályázni lépcsőházi kamerákra

Újra lehet pályázni lépcsőházi kamerákra

2017-ben is folytatódik Tatabányán a lakossági kamerarendszer kiépítésének támogatása a város közbiztonsági tanácsnokának, Molnár Tamásnak a kezdeményezésére.

A népszerű pályázatra 2017. augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

Tatabánya az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett és jelenleg is tesz a közbiztonság, a vagyon- és személybiztonság helyzetének javítása érdekében. Ezen törekvések első fontos lépése volt a térfigyelő kamerarendszer kialakítása, 2012-ben az Árpád téren és környezetében, majd 2013-ban Kertvárosban. A bővítés 2015-ben folytatódott, Óvárosban és Felsőgallán, így ma már összesen 72 „őrszem” vigyázza a város közterületeit, amelyek felvételeit a rendőrség és a közterület-felügyelet által működtetett központban figyelik és elemzik. Hamarosan elkészül a Kodály téri kamerarendszer is, és a megfigyelő központ átkerül a polgármesteri hivatalba, segítve ezzel a városi feladatok ellátását.

Városunkban azonban nem csak a nyitott közterületek, de a zárt lakóépületeken belüli közös területek kamerás megfigyelésére is lehetőség van. A társasházakban élők személyi és vagyoni biztonságának növelése érdekében 2014-ben hozták létre azt a városi alapot, amely fele részben támogatást nyújt a lépcsőházi kamerák kihelyezésére.

A kamerarendszer kiépítésének célja, hogy a lépcsőházon belül minden mozgást megfigyeljenek, és segítsék megelőzni, felderíteni az esetleges bűneseteket. A kamera a lépcsőházon belüli adattárolóban rögzíti a felvételt az épületbe belépő és azt elhagyó személyekről olyan módon és minőségben, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén a felvételek az eljáró hatóságok munkáját segítsék. A kamera felvételei 15 nap után törlődnek, ennek szabályait szigorú előírások határozzák meg.

A pályázatot 2017. augusztus 31-ig Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Irodájának címezve kell benyújtani (2800 Tatabánya, Fő tér 6.). Nyertes pályázat esetén az önkormányzat vissza nem térítendő támogatás keretében vállalja át a lakóközösségtől a kiépítési költség 50 százalékát, de legfeljebb 50 ezer forintot. A pályázatokat a beérkezési sorrend alapján, a rendelkezésre álló forrás – 1,5 millió forint – erejéig Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdasági és Lakásügyi Bizottsága bírálja el 2017. szeptember 30-ig.

Részletes tájékoztatást a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája (Fő tér 6., I. emelet) nyújt az érdeklődőknek ügyfélfogadási időben (központi telefonszám: 34/515-700).

A részletes pályázati kiírás és az adatlap a város honlapján is elérhető a Pályázatok menüpont alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya