Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 24. 19:29, csütörtök | Helyi

Újra mínuszok!

Újra mínuszok!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban -7oC körüli hőmérsékletre is lehet számítani.

Ha hosszabb időt töltünk a szabadban, fontos, hogy időnként mozgassuk át végtagjainkat, ujjainkat. – tájékoztatott Stolczenberger Klára, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. – Erre azért van szükség, mert élénkíti a vérkeringést, ezzel emelve a test hőmérsékletét.

- Nem csak magunkra kell odafigyelnünk – emelte ki a szóvivő. – Hideg időben megnőhet a kihűléses balesetek és tragédiák száma. Ezek elkerülése érdekében oda kell figyelnünk embertársainkra. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben, szomszédságukban egyedül élő, vagy magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is, hiszen a nem megfelelően fűtött lakásban is kihűlhetnek!

A téli időszakban figyelmet kell fordítanunk a réteges öltözködésre, hordjunk főleg pamutból készült ruhadarabokat, vagy egyéb nedvszívó alsóruházatot! A vizes ruhát lehetőség szerint azonnal cseréljük szárazra. Külön figyelmet kell fordítani a meleg, száraz, vízzáró lábbelik használatára! Kabátunk alatt viseljünk több réteg ruhadarabot, hiszen így felvehetjük a harcot a hideg ellen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya