Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Szeptember 13. 13:00, péntek | Helyi

Utazás a hatvanas, hetvenes évekbe

Utazás a hatvanas, hetvenes évekbe

Közönségnappal, díjtalan helyi utazással, múltidéző kiállítással, koncertekkel a retro jegyében ünnepel a hatvanéves Vértes Volán

A Vértes Volán Zrt ebben az esztendőben ünnepli megalakulásának hatvanadik évfordulóját, amely mind közlekedési szakma, mind pedig cégünk számára fontos esemény.
A jubileum alkalmat kínál a közösségi közlekedés hagyományainak, történetének megismertetésére a nagyközönség számára, valamint a szakmai közösség összetartozásának megerősítésére is – mondta el Németh Tamás vezérigazgató, a gyémántjubileumi programokról szóló sajtótájékoztatón.
Az 1953-ban a MÁVAUT jogutódjaként létrejött Vértes Volán a nagy volán család tagja. A gyémántjubileumra készülve a negyven, ötven éves történeket felelevenítve olyan adatok kerültek elő, amelyek jól demonstrálják a közlekedési vállalt múltját.
A kerek évforduló kapcsán fotópályázatot hirdetett a Vértes Volán a Tatabányai Múzeummal közösen. Ötvennél is több korabeli kép érkezett az augusztusi határidőig. A fotók mellett sztorikkal, személyes történetekkel, a volán hatvan évének fontosabb évszámaival is találkozhat a látogató, aki megtekinti a Tatabányai Múzeumban 21-én nyíló és két hétig látható Vértes Volán anno … fotókiállítást
Nagyszabású programokkal ünnepeljük az évfordulót Tatabányán, a Vértes Agorája központban és környékén.
Szeptember 20-án zárt körben a színházteremben kulturális programmal és múltidéző rövidfilmekkel színesített rendezvény keretében adjuk át kollégáinknak az idei elismeréseket és az évfordulóra alapított okleveleket. A meghívott vendégek között szerepel Dr. Völner Pál az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára, Márton Péter, az MNV Zrt vezérigazgatója, Czunyiné Dr. Bertalan Judit KEM kormánymegbízott, valamint a helyi közlekedésben érintett városok (Tatabánya, Tata, Komárom, Oroszlány) polgármesterei, alpolgármesterei.
Szeptember 21-én, szombaton, veterán buszok felvonulásával, „Volán anno” fotókiállítással, közönségprogramokkal szólítjuk meg a megye lakosságát, a volt és jelenlegi volánosokat, az utazóközönséget.
Ajándékkal is készült a közlekedési társaság 21-re: az önkormányzatokkal egyeztetve ezen a napon Tatán, Tatabányán, Oroszlányban és Komáromban mindenki számára díjtalanul vehető igénybe a helyi közlekedés. Erre az alkalomra külön sorszámozott, korabeli buszjegyeket bocsát ki a Vértes Volán, melyet minden szombati helyi járaton utazó az autóbusz vezetőjétől megkap.
A nap programja: itt
A programok beharangozásában, a szórólapok terjesztésében ugyancsak a retro hangulat jegyében utcazenészek segédkeznek. A Peron Music Alapítvány szervezésében Tatabánya Több pontján és a pályaudvaron, autóbuszokon (Tata és Oroszlány felé) kellemes, élő zene mellett tájékozódhatnak az utasok a szeptember 21-i programokról.
A mai sajtótájékozatón Fóris Balázs utcazenséz teremtett igazi retro pályaudvari hangulatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya