Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 12. 12:20, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ugyeszseg

Ütött, rúgott, verekedett, illetve autó és kaput rongált

Ütött, rúgott, verekedett, illetve autó és kaput rongált

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy 21 éves, előzetes letartóztatásban lévő tatabányai férfival szemben.

Az ittas férfi március 26-án Tatabányán az utcán parkoló személykocsi motorháztetejére ráugrott, az autó tetején átszaladt, annak hátsó ablaküvegét kitörte, és megrongálta a csomagtér ajtaját. A férfi ezt követően az egyik közeli presszóhoz ment, annak kapuját többször megrángatta, melynek következtében a kapu zsanérjai kiszakadtak.

Az elkövető két nappal később az egyik tatabányai pékségben minden előzmény nélkül lefejelte, majd ököllel arcon ütötte az ott vásárló férfit, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. Ezt követően az üzlet előtt az utcán megrúgta a volt barátnőjét, aki a földre esett, de sérülést nem szenvedett.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

A férfi április 8-án ittasan megjelent az egyik tatabányai dohányboltban, ahol a vásárlást követően visszakapott aprópénzt szétszórta a pulton. Az elkövető trágár szavakkal illette a nőket, artikulálatlanul kiabált, a vasrácsot nekicsapta az ajtónak, a dohánybolt ajtaját megrugdosta, ezért egy férfi szólt neki, hogy hagyja abba, és elhúzta őt onnan. Az elkövető azonban az őt csitító férfit megveréssel fenyegette meg, majd nagy erővel, ököllel megütötte az arcát. A bántalmazó ütése alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A járási ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, garázdaság, illetve rongálás vétségével vádolja. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére