Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Március 21. 00:00, szombat | Helyi

Útravaló díjátadó

Útravaló díjátadó

A világ rohamosan, folyamatosan változik, az új, felnövekvő nemzedéknek mások az igényei, azonban számos alapvető emberi érték fenn kell, hogy maradjon, mely egyben kapocs is lehet a generációk között.

Ezek megfogalmazásához bölcsességre, kellő élettapasztalatra van szükség. Ezt az irányelvet szem előtt tartva írt ki irodalmi pályázatot a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház tavaly decemberben.
A megyénkben élő, 60 év feletti személyeknek az írásait várták, akik szívesen megosztanák gondolataikat, élettapasztalataikat a fiatalokkal. A pályázat is nem véletlenül kapta az „Útravaló” címet, hiszen legfőképp az utánunk felnövekvő nemzedékhez szeretnénk, ha eljutnának ezek az üzenetek.
Az apránként beérkezett pályázatokat Dienesné Ablonczy Anna, Dienes Jenő Attila és Belinszki Zoltán bírálta el, ennek eredményét ünnepélyes keretek között tudhatták meg a pályázók 2015. március 19-én a BázisPontban.
A szerény, de méltó ünnepségen minden alkotó jutalmazásban részesült, mely díjakat Bereznai Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város Alpolgármestere adott át. Az alkotásokat egyenként, pár mondattal a zsűrit képviselő Belinszki Zoltán jellemezte.
A rendezvényt színesítette Bereznai Csenge versmondása, illetve Sárossy Bíborkával közösen előadott éneke.
Az alkotásokat áprilistól kezdődően havi rendszerességgel felolvasó-esteken szeretné az egyesület, ha ismertté válnának, s kiemelt célja lenne ezeknek a találkozásoknak a különböző generációk közötti kapocs megteremtése, hiszen fiatalokat is hívnak és várnak majd ezekre az alkalmakra a BázisPontba.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya