Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 04. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy 92 éves asszony kirablója ellen

Vádat emeltek egy 92 éves asszony kirablója ellen

Rablás bűntettével és lopás vétségével vádolják azt a férfit, aki egyéb, kisebb bűncselekmények mellett tavaly tavasszal kirabolt egy 92 éves nőt Tápiószőlősön.

A Ceglédi Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és lopás vétségével vádolja a hajléktalan férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást – tudatta a Pest megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Szabó Ferenc tájékoztatása szerint a férfit 2018 áprilisában fogadta be tanyájukra az idős asszony és vele élő, ám alkalmanként Budapesten dolgozó unokája. A vádlott megfigyelte, hogy a betegségei miatt legyengült, nehezen mozgó sértett megtakarított pénzét egyik ruhája zsebében tartotta.

Egy hét elteltével a vendég és az őt befogadó unoka összeveszett, utóbbi kiadta a vádlott útját, akit ki is kísért a buszmegállóhoz, ám nem győződött meg arról, hogy a férfi felszállt a buszra. A vádlott ezután visszament a tanyához, ahol a ház előtti padon egyedül üldögélő idős asszonytól előbb 20 ezer forintot kért élelemre, majd miután ezt megkapta, újabb összeget követelt, amit azonban a sértett már nem akart odaadni. A férfi ekkor a nő vállát, karját megszorította, lefogta, zsebéből kirángatta a zsebkendőbe csavart pénzt és 60 ezer forinttal távozott.

A sértett a történteket csaknem egy hét elteltével mondta el az unokájának, aki ekkor tett feljelentést a rendőrségen. Ezt követően az idős asszony állapota gyorsan romlott és 2018 októberében a bűncselekménytől független, természetes okból elhunyt. A vádlott a rablás elkövetése előtt és után Vecsésen, Kecskeméten és Budapesten lévő bevásárlóközpontokból élelmiszert, italt, ruhát lopott – jelezte a főügyész.

Címkék: rablás, rabló, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.