Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2011. December 05. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Válaszolt a kormány az EB-nek, közben drágulnak a távközlési szolgáltatások

Válaszolt a kormány az EB-nek, közben drágulnak a távközlési szolgáltatások

A magyar kormány válaszolt az Európai Bizottságnak a telekommunikációs szektorra kivetett különadó miatt- írja a Napi Gazdaság.

A kabinet sajnálattal vette tudomásul, hogy az Európai Bizottság a különadóval kapcsolatos magyar érveket elutasította.

Budapest továbbra is kitart amellett, hogy a különadó nem tartozik az engedélyezési irányelv hatálya alá, és nem ellentétes az uniós joggal. A következő lépés, hogy az Európai Bizottság lezárja az eljárást, vagy az Európai Bíróság előtt folytatja, ezt követően a bíróság dönt.

Közben több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások - írja Népszabadság. Az áremelésről szóló tájékoztatókat a szolgáltatók ezekben a napokban, hetekben postázzák előfizetőiknek. A cégek a megváltozott piaci körülményekre és az inflációra hivatkoznak. A piacon több mint másfél éve csökken az előfizetők száma. Közben romlik a fizetési fegyelem. A szolgáltatók idén minden negyedévben csökkenő bevételekről és profitról számoltak be. Mindemellett folyik a drága hálózatfejlesztés, fizetni kell a távközlési különadót is, ami szektorszinten évi 61 milliárd forint.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 10:20, péntek | Belföld

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a vonatok

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV az MTI-vel.

2019. November 15. 08:52, péntek | Belföld

Elítéltek egy kiskorút megerőszakoló férfit

A Tatabányai Törvényszék első fokon, nem jogerősen 13 év fegyházra ítélt csütörtökön egy férfit, aki Oroszlány külterületén bántalmazott és fogva tartott egy kiskorút, majd többször megerőszakolta

2019. November 15. 07:00, péntek | Belföld

Vizsgálják majd a kata gyakorlatát

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt,

2019. November 15. 05:01, péntek | Belföld

Marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő

Marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő, helyenként 20 fokig is melegedhet a levegő a hétvégén - derül ki az meteorológiai szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.