Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2011. December 05. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Válaszolt a kormány az EB-nek, közben drágulnak a távközlési szolgáltatások

Válaszolt a kormány az EB-nek, közben drágulnak a távközlési szolgáltatások

A magyar kormány válaszolt az Európai Bizottságnak a telekommunikációs szektorra kivetett különadó miatt- írja a Napi Gazdaság.

A kabinet sajnálattal vette tudomásul, hogy az Európai Bizottság a különadóval kapcsolatos magyar érveket elutasította.

Budapest továbbra is kitart amellett, hogy a különadó nem tartozik az engedélyezési irányelv hatálya alá, és nem ellentétes az uniós joggal. A következő lépés, hogy az Európai Bizottság lezárja az eljárást, vagy az Európai Bíróság előtt folytatja, ezt követően a bíróság dönt.

Közben több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások - írja Népszabadság. Az áremelésről szóló tájékoztatókat a szolgáltatók ezekben a napokban, hetekben postázzák előfizetőiknek. A cégek a megváltozott piaci körülményekre és az inflációra hivatkoznak. A piacon több mint másfél éve csökken az előfizetők száma. Közben romlik a fizetési fegyelem. A szolgáltatók idén minden negyedévben csökkenő bevételekről és profitról számoltak be. Mindemellett folyik a drága hálózatfejlesztés, fizetni kell a távközlési különadót is, ami szektorszinten évi 61 milliárd forint.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 12:06, szombat | Belföld

Külföldre és belföldre is többet utaztak a magyarok tavaly

A korábbi évekhez hasonlóan tovább nőtt a magyarok bel-, és külföldi utazásainak száma és a külföldről hazánkba irányuló forgalom is emelkedett tavaly - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Belföld

Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb,

2019. Július 19. 21:53, péntek | Belföld

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus - tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel.

2019. Július 19. 16:12, péntek | Belföld

Újabb rendőrségi razzia lesz a jövő héten az ország közútjain

Jövő hétfőtől vasárnapig tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek a rendőrök az ország közútjain - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.