Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Szeptember 05. 09:32, péntek | Helyi

Változások a megyei tankerületben

Változások a megyei tankerületben

A tankerületek, a megyei kormányhivatal és az önkormányzatok együttműködésének megerősítése, a vezetőkkel való egyeztetés volt a célja annak a találkozónak, melyen Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Schmidt Csaba polgármester, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, valamint Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke vett részt a Megyeházán. Az államtitkár asszony elmondta: a közelmúltban végigjárta az ország tankerületeit, a látogatások alapján pedig elmondható, hogy a tanév példás rendben indult. Hazánk minden iskolájában rendelkezésre áll megfelelő számú pedagógus és a szükséges oktatási eszközök is. Az államtitkár ismertette, hogy a minden megyét érintő körútjának tapasztalatai alapján előkészíti a megyeközponti tankerületek megerősítésének tervét. Ezek a tankerületek a kormányhivatalokkal együttműködve közvetítő szerepet töltenének be a járási és a központi oktatásirányítás között. Czunyiné dr. Bertalan Judit hozzátette, a jövőben mentesítik az igazgatókat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak való folyamatos adatszolgáltatástól, a feladatot a tanügyigazgatás szervei látják majd el.
Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott kiemelte: a találkozó célja a jövő feladatainak meghatározása volt, a kormányhivatal pedig együttműködik az oktatási rendszer optimalizálását segítő átszervezésben.
Schmidt Csaba polgármester felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos az, hogy az államtitkár asszony és a kormánymegbízott meghallgatta a helyi önkormányzatok véleményét az oktatás hosszú távú fejlesztésével, a korábbi hibák kiküszöbölésével kapcsolatban. Városunk önkormányzata rengeteg szállal kapcsolódik az itteni oktatási intézményekhez, a mindennapos munkavégzés segítésén, a működés feltételeinek biztosításán és a fejlesztéseken keresztül. A gyerekek, szülők, pedagógusok és az oktatást irányító rendszer pedig továbbra is számíthat a tatabányai önkormányzatra – emelte ki a polgármester, majd hozzátette: bízik benne, hogy a közös munka eredményei gyorsan látszódni fognak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya