Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 13. 15:42, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Változékony, szeles idő várható húsvét hétvégéjén

Változékony, szeles idő várható húsvét hétvégéjén

Napsütésre, de esőre is számítani kell húsvét hétvégéjén. A leghidegebb órákban fagy is előfordulhat, majd napközben kezdetben akár 20 fok is lehet, de később már többfelé csak 12 fokig melegszik fel a levegő

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Nagypénteken rövidebb-hosszabb napos időszakok is lesznek, csak helyenként - elsősorban az ország nyugati és keleti szélein - lehet gyenge záporeső. A délnyugati területek kivételével napközben megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de északon, északkeleten ennél kissé hidegebb is lehet. Az ország keleti felén akár több helyen is lehet gyenge, rövidebb ideig tartó talaj menti fagy. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a déli határ mentén lesz a legmelegebb.

Szombaton csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás, de erősen megnövekszik a felhőzet, főként az ország déli felén várható eső, záporeső. A leghidegebb órákban 1-8 fok lehet, de talaj menti fagyra is számítani kell. Napközben 13-18 fokig melegszik fel a levegő.

Húsvétvasárnap hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, elszórtan valószínű záporeső. Főként a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 4 és 10, a maximumhőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Húsvéthétfőn több helyen megerősödik a szél. Emellett változóan felhős, többnyire gomolyfelhős lesz az ég napos időszakokkal, elszórtan záporokkal. Este nyugat felől növekszik meg erősen a felhőzet. A leghidegebb órákban 0-7 fok lehet, napközben 12-17 fokig melegszik fel a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.