Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 09. 00:00, vasárnap | Helyi

Várják az Ön javaslatát is!

Várják az Ön javaslatát is!

Tatabánya Önkormányzata javaslatokat vár Tatabánya Díszpolgára, Ezüst Turul Díj, valamint Szabó Ignác-díj adományozására.

Tatabánya Díszpolgára: A cím adományozható annak a magyar vagy külföldi kiváló személyiségnek, aki Tatabánya város fejlesztésében, társadalmi, tudományos, művészeti és egyéb téren kimagasló érdemeket szerzett, s maradandó alkotásokkal segítette a város előrehaladását és tekintélyének növelését. Gazdag életművével a magyar nép, más népek vagy a világ gazdasági és szellemi gyarapodását, a békét és az emberiség egyetemes érdekeit tiszteletre méltóan és kimagaslóan szolgálta, és e tevékenységével kapcsolódott Tatabánya városához.

Ezüst Turul Díj: A díj olyan személynek, szervezetnek és közösségnek adományozható, aki (amely) gazdasági, társadalmi, tudományos, oktatási, művészeti, művelődési, sport, műszaki, közgazdasági, közigazgatási, városfejlesztési szakterületeken Tatabánya értékeinek és eredményeinek gazdagítása érdekében kimagasló érdemeket szerzett.

Szabó Ignác-díj: A díj olyan személynek adományozható, aki Tatabánya városában orvosként, egyéb egészségügyi és egészségügy területén dolgozóként, illetve a város hátrányos helyzetben lévő lakosainak szociális ellátásában, gondozásában, támogatásában kiemelkedő színvonalú teljesítményt nyújt. A díj szervezet, intézmény részére is adományozható.

A díj adományozására bármely magánszemély vagy szervezet javaslatot tehet az alábbi tartalommal:

• Díj megnevezése
• Kitüntetésre javasolt személy vagy szervezet neve
• Elérhetősége (cím, telefon, email)
• Javaslat indoklása, szakmai tevékenység leírása

A javaslatokat augusztus 31-ig írásban kell eljuttatni Schmidt Csaba polgármesternek címezve (Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, 2800 Tatabánya, Fő tér 6.).

A javaslattételi űrlapot itt találja!

A borítékra kérjük ráírni: „Javaslat Tatabánya Díszpolgára Címre”, „Javaslat Ezüst Turul Díjra” vagy „Javaslat Szabó Ignác-díjra”

A díjakat Szent Borbála Nap alkalmából a polgármester adja át majd át decemberben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya