Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 27. 03:31, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Városi közgyűlések a Megyeházán

Városi közgyűlések a Megyeházán

A napokban elkezdődik a tatabányai Fő tér és környékének felújítása. A rekonstrukció része a Polgármesteri Hivatal tanácstermének újraépítése is. Ezért a következő egy évben a Megyeháza ad otthont a városi közgyűléseknek.

A városközpont-rehabilitációhoz a testület megszavazta a pótlólagos források biztosítását, melyre az előre nem látható infláció miatt volt szükség. Schmidt Csaba hangsúlyozta, a tárgyalásos eljárás eredményes volt a Gazdaságfejlesztő Szervezet részéről, jelentősen tudták csökkenteni a kivitelezés forrásigényét.
A költségvetési rendelet módosítása kapcsán a polgármester megjegyezte, az elmúlt időszakban jelentősen tudtak javítani az egyensúlyon, a céltartalékkal együtt. Hozzátette, természetesen továbbra is azon dolgoznak, hogy takarékos gazdálkodás mellett növeljék a város bevételeit.
A korábban kibocsátott kötvények újrafinanszírozásával nagyságrendileg 20-30 millió forintot takaríthatna meg a város, a módosítás elfogadásával a képviselők hozzájárultak az ehhez szükséges tárgyalási folyamat megindításához is.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester a közgyűlésen elmondta, nőtt az óvodáskorú gyermekek száma a városban, ezért szükségessé vált a csoportbővítés. Az új csoportnak a Sárberki Óvoda ad majd otthont.
A képviselők módosították a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendeletet is. Bereznai Csaba alpolgármester kiemelte, az utóbbi időben egyre gyakrabban fordult elő az, hogy ideiglenes lakcímet létesítettek a más városban lakók, hogy igénybe tudják venni a tatabányai önkormányzat támogatását. Ezután csak azok igényelhetik a gyógyszerekre és orvosi eszközökre vonatkozó támogatást, akik tatabányai állandó lakcímmel rendelkeznek.
A közgyűlés még márciusban határozott a biogáz üzem létrehozásáról szóló KEOP pályázat benyújtásáról. A tervezett biogáz üzem a Dubnik-völgyi hulladéklerakó közelében, a szabályozási tervben kijelölt helyen valósulhat meg. Az önkormányzat mostani döntése értelmében biztosította ezt a területet, így akár néhány hónapon belül elbírálhatják a pályázatot.
A testület tagjai a Váci Mihály Általános Iskola vezetőjének Kenézné Benyeczkó Ilonát választották meg, a Városi Könyvtár élére pedig Gyüszi Lászlót nevezték ki.
A Fő térre tervezett Árpád szobrot a közgyűlés döntésének megfelelően Győrfi Sándor karcagi szobrászművész készítheti el.
Az ülés kiemelt témája volt még a fűtéskorszerűsítési program, valamint a kerékpáros úthálózat fejlesztése is. Ezekről a témákról, hasonlóan a stadion névadójához, a későbbiekben részletesebben beszámolunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 18:06, vasárnap | Kék hírek

Közlekedési vitából lett brutális verés és orrcsonttörés

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2020. Március 29. 17:03, vasárnap | Belföld

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon