Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Május 13. 13:14, vasárnap | Kék hírek
Forrás: police.hu

Vasért indult az erdőbe, de végül templomból lopott

Vasért indult az erdőbe, de végül templomból lopott

Vádemelést javasol annak a 32 éves tokodi férfinak az ügyében az esztergomi rendőrkapitányság, aki templomból lopott vallási tiszteleti tárgyakat.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy tokodi férfi ellen.

A gyanúsított január 26-án délután vasat keresett egy csolnoki erdőben. Keresés közben ért az erdő szélén lévő templomhoz. A férfi úgy gondolta, hogy nemesfémek vannak az épületben, amit könnyen el tud lopni. Hogy oda bejusson, a sekrestye ajtaját egy vaslappal kifeszítette és a belső helyiségben talált vallási tiszteleti tárgyakat a nála lévő táskába tette és hazavitte. Másnap az ellopott tárgyak egy részét feldarabolta és egy méhtelepen értékesítette.

A nyomozati cselekmények során az esztergomi rendőrök azonosították a 32 éves tokodi lakost. A nyomozók február 13-án a megtartott házkutatás során az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták. A tettest a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A nyomozók a férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratanyagot - vádemelési javaslattal – az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.