Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Október 21. 14:18, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Védelem a Bánhidai Erőműnek

Védelem a Bánhidai Erőműnek

A legutóbbi közgyűlésen a képviselő-testület többek között a város helyi védelem alá helyezett épületeiről szóló rendeletet módosította.

A közgyűlés területi védelem alá helyezte az Erőmű lakótelep 1945 előtti épületeit. Egyedi védelmet kapott, vagyis nem bonthatók el ezentúl a Bánhidai Erőmű 1930-as években épült és 1945-ig bővített részei, ez a hatvanas években készült részekre nem vonatkozik. A fenntartó megyei önkormányzat kérésére a régi kórház főépületét továbbra is egyedi védelem alatt tartják, a Cseri út-Semmelweis út sarkán álló kápolnát a tervek szerint áthelyezik az ipari skanzenbe, ennek részleteit a decemberi közgyűlésig dolgozza ki a múzeum. A képviselők emellett pontosították a rendeletben a lejtaknák és a Ranzinger Vince kilátó nevét is. A testület hárommillió forint támogatást szavazott meg a Tatabánya Carbonex Kézilabda Clubnak, amely az EHF-Kupa harmadik körében november utolsó hétvégéjén hazai pályán a német Frisch Auf Göppingen ellen, a visszavágót december első hétvégéjén rendezik meg Németországban. Emellett a közgyűlés a napirendi pontok között megalkotta taxi-, valamint anyakönyvdíj-rendeletét. A Komárom-Esztergom megyei Egyeztető Tanács legutóbbi ülésén döntés született a megyei önkormányzat és város önkormányzata között fennálló vitás kérdések rendezéséről. A két önkormányzat az egymással szemben különböző jogcímeken keletkezett pénzügyi követelések konkretizálására, pénzügyi rendezésének előkészítésére folytatott tárgyalásokat. Az erre vonatkozó megállapodást a testület megvitatta és elfogadta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban