Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Május 27. 09:43, hétfő | Helyi sport

Véget ért a szezon, a juniorok bronzérmesek lettek

Véget ért a szezon, a juniorok bronzérmesek lettek

Jó kezdés után 28-23-ra elveszítette a szezon utolsó mérkőzését a Tatai AC férfi kézilabda csapata

A fekete-fehérek szombaton, hazai pályán fogadták a Komlót, amely a második játékrészben fordította a maga javára a találkozót. Nyertek viszont a juniorok és összesítésben a harmadik helyen zárták az idényt.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 24. Forduló:

Tatai AC - Komlói BSK-Tom Trans 23-28 (13-12)

Legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik és Hajdu Tamás 6-6, Kanyó Bence 4

Ősszel Komlón a hazaiak nyertek 23-20-ra, a TAC szeretett volna visszavágni a szoros vereségért. A találkozó a bajnokság ötödik helyéről döntött, a tataiaknak legalább négy góllal kellett volna nyerniük.

A TAC kezdett jobban, látszott, hogy a fekete-fehérek mindenképpen meg szeretnék szerezni az ötödik helyet a végelszámolásban. 4-5 gólos előnyt szereztek, amiből a félidőig egyet sikerült megtartani.

A második játékrészben néhány perc elteltével átvette a vezetést a Komló, de a találkozó nyílt maradt, bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet. Ez végül a vendégeknek sikerült, a vége 28-23 lett a Baranya megyeieknek.

"Nagyon jól kezdtünk, úgy nézett ki, hogy már az első félidőben el tudjuk dönteni a két pont sorsát. A Komló azonban nem adta fel és kicsit altatós stílusával utolért minket. Mi is belassultunk, sok ziccert kihagytunk, a vége pedig a rutinos vendégeknek sikerült jobban" - mondta a mérkőzés után Kiss István, vezetőedző.

"A végeredmény nem tükrözi a játék képét, hiszen az utolsó néhány percig nyílt volt a találkozó. Az 57. percig mindössze 24 gólt kaptunk, ami azt mutatja, hogy a védekezés működött. Küzdöttünk becsülettel, de a kiemelkedő egyéni teljesítmény hiányzott, egy olyan, ami a Várpalota ellen legutóbb átlendített minket a holtpontokon" - értékelte a látottakat Szabó György, szakmai igazgató.

Juniorok:

Tatai AC - Komló 33-22 (14-13)

Legjobb tatai góldobók: Endrédi Dezső 10, Endrédi Péter 8

"Az első félidőben sok helyzetünk kimaradt, a jó erőkből álló vendégek pedig egy percig nem adták fel. A szünetben átbeszéltük a tennivalókat, aminek végül meglett az eredménye. A 45. perctől kezdve úgy játszottunk, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. 13 gólt dobtunk és csak kettőt kaptunk, ez parádés volt. Örülök a győzelemnek, és a bajnokságban elért harmadik helynek, nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ez az 1992-es korosztály több éve magas színvonalon kézilabdázott, sok sikert kívánok nekik a felnőttek között is" - fogalmazott Szurcsik István, a juniorok edzője.

"Tudtuk, hogy ebben a korosztályban ez lesz a kezdőcsapat nagy részének az utolsó mérkőzése. Megfogadtuk, hogy történjék bármi, megnyerjük a mérkőzést és megszerezzük a bronzérmet. Szoros volt sokáig, de aztán az utolsó negyedórában felszabadult bennünk minden, és szinte hiba nélkül játszva győztünk" - mondta Vadász Gergő az összecsapást követően

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás