Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. December 21. 00:00, csütörtök | Helyi

Véget ért az őszi szezon

Véget ért az őszi szezon

28-17-es vereséget szenvedett hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a PLER-Budapest ellen az NBI/B Nyugati csoportjának utolsó őszi fordulójában, pénteken. A találkozón utoljára lépett pályára az aktív kézilabdázástól visszavonuló Hodi-Pongrácz László.

A kezdő sípszó előtt Somogyvári Tamás szakosztályvezető egy 13-as számú mezzel köszöntötte a „CSAPAT 13”-asát, a visszavonuló Hodi-Pongrácz Lászlót.

Tavaly ősszel Tatán a Tatai AC nyert 24-22-re, a tavaszi visszavágón a PLER győzött 31-24 arányban. A bajnokság végén a TAC a nyolcadik, a PLER a harmadik helyen végzett.

A TAC kezdte a találkozót, de a vendégek szerezték meg a vezetést, sőt, hamar 0-2 állt az eredményjelzőn. Ezután azonban Kanyó Ádám percei következtek: balszélsőnk zsinórban négy gólt lőtt, elsősorban a hetesek értékesítésében jeleskedett. A büntetők előtt szinte minden esetben ugyanaz volt a koreográfia, Schekk András becselezte magát, lerántották, a hétmétereseket pedig Ádám, egy-egy lövőcsel után magabiztosan helyezte el a vendégek hálójában. 4-3 után következett egy klasszikus beállós gól Balogh Pétertől, így a nyolcadik perc környékén már mi vezettünk 5-3-ra.

A tizedik percre aztán feljöttek a vendégek, 5-5, sőt, a frissen beállt Kállai Martin találata 5-6 után már „csak” az egyenlítést jelentette. Sajnos a vendégek egy gyors középkezdés után azonnal válaszoltak, majd kimaradt tatai helyzetek után pillanatok alatt 6-9 lett „oda”. A háromgólos különbség végül a szünet előtt négyre nőtt, miután egy Varga Attila védést követően a kipattanó a PLER-é lett, és ziccerben nem hibáztak, 9-13.

Fordulás után alaposan bekezdett a PLER, néhány szemvillanás alatt 16-10-re vezettek, ezért Sibalin Jakab ezért már a negyedik percben időt kért. Sajnos, a játék képe eztán sem változott meg, a mi ziccereink kimaradtak, a PLER pedig szép lassan növelte az előnyét. A negyvenedik percben 18-12-re vezettek a fővárosiak, majd egy újabb hosszabb tatai gólcsend után, 24-12-re nőtt a különbség. Innen már nem volt visszaút, a végén a PLER 28-17-re győzött.

férfi NBI/B, Nyugati csoport, 13. forduló:

Tatai AC – PLER-Budapest 17-28 (9-13)

legjobb tatai góldobók: Kállai Martin 6, Kanyó Ádám 5

„A mai találkozó olyan volt, mint az őszi szezonunk. A biztató momentumok mellett rengeteg hiba és pontatlanság jellemezte játékunkat. A találkozó első szakaszában, amikor nagyjából betartottuk a megbeszélteket, akkor tartottuk a lépést. Igyekeztünk kivenni a játékból az irányítót, a balátlövőt, és szituációtól függően a beállóst. Amikor azonban ez a védekező mozgássor nem működött, akkor sorban kaptuk a gólokat. Ami a támadásokat illeti, mindenki tudta, hogy szélesen kell játszani, a bejátszásokat nem felülről, hanem alulról kell adni, a kapust pedig meg kell mozgatni vagy visszahúzni neki a labdát; mégsem ezt tettük. A 17 lőtt gól rendkívül kevés, ennyivel nem lehet meccset nyerni” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Rengeteg ziccert kihagytunk, a védekezés pedig nem volt elég hatékony. A második félidőben volt egy nagyon hosszú időszak, amikor nem tudtunk gólt lőni, ott végleg eldőlt a két pont sorsa” – tette hozzá Kállai Martin.

„A szívem még vitt volna előre, de be kell látni, hogy egy idő után fizikailag nagyon nehéz bírni a terhelést. 32 évem van ebben a sportban, át kell adni a fiataloknak a stafétát. Nagyon nehéz búcsúzni, de tartom magam, igyekszem kemény maradni; a pályán is igyekeztem mindig ezt a fajta játékot nyújtani, így viselkedni. Köszönöm mindenkinek a búcsúztatást” – fogalmazott az őszi szezon végén visszavonuló Hodi-Pongrácz László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya