Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2011. December 07. 12:48, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Hetekig kell várniuk azoknak, akik forinthitelből szeretnének végtörleszteni.

A PSZÁF szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje, a végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket.

Az m1 Híradó úgy tudja, több ezren várnak a döntésre. A PSZÁF-hez még nem érkezett panasz ilyen ügyben, de azt mondják, kivizsgálják, ha felmerül a gyanú, hogy a bankok nem tartják be a szabályokat. A felügyelet szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje. A végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket. Az elmúlt egy hónapban megduplázódott a végtörlesztők száma, már csaknem 55 ezren vannak, többségük saját forrásból fizetett - írja a hirado.hu.

Nem ritka az egy hónapos várakozási idő, sőt, sok kérelmező 5-6 hete is vár arra, hogy megtudja, kaphat-e forintkölcsönt. A PSZÁF-nél azt mondták, eddig nem érkezett panasz hozzájuk, de ha valaki bejelentést tesz, és valóban szabálytalanságot találnak, megteszik a szükséges lépéseket. „Akkor a pénzügyi felügyelet a fogyasztóvédelmi jogkörében eljár és határozatot hoz, vagy intézkedik a hitelintézettel szemben. Tehát ide is érdemes fordulni, de hangsúlyozom, a hitelbírálatra magára nincs olyan határidő, hogy ennek tíz vagy tizenöt nap alatt meg kell, hogy történjen” – mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Éppen a hitelbírálat elhúzódása miatt, a legtöbben saját tartalékból vagy baráti, rokoni kölcsönből fizetik vissza adósságukat. Bár októberhez képest nőtt a forinthitelből végtörlesztők száma, még mindig csak 13 százalékuk fizetett így.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 07:35, szerda | Belföld

Karácsonyi kívánságok teljesülhetnek a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével

Az idén személyre szabott kívánságokat is teljesít a Magyar Református Szeretetszolgálat; a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével a rászoruló gyermekek pontosan azokat az ajándékokat kapják meg, amelyekre vágynak.

2019. November 13. 07:14, szerda | Belföld

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

2019. November 13. 05:01, szerda | Belföld

Csalók élnek vissza az egyik áruházlánc nevével

Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól - tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.

2019. November 13. 05:00, szerda | Belföld

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség kedden a honlapján.