Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2011. December 07. 12:48, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Hetekig kell várniuk azoknak, akik forinthitelből szeretnének végtörleszteni.

A PSZÁF szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje, a végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket.

Az m1 Híradó úgy tudja, több ezren várnak a döntésre. A PSZÁF-hez még nem érkezett panasz ilyen ügyben, de azt mondják, kivizsgálják, ha felmerül a gyanú, hogy a bankok nem tartják be a szabályokat. A felügyelet szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje. A végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket. Az elmúlt egy hónapban megduplázódott a végtörlesztők száma, már csaknem 55 ezren vannak, többségük saját forrásból fizetett - írja a hirado.hu.

Nem ritka az egy hónapos várakozási idő, sőt, sok kérelmező 5-6 hete is vár arra, hogy megtudja, kaphat-e forintkölcsönt. A PSZÁF-nél azt mondták, eddig nem érkezett panasz hozzájuk, de ha valaki bejelentést tesz, és valóban szabálytalanságot találnak, megteszik a szükséges lépéseket. „Akkor a pénzügyi felügyelet a fogyasztóvédelmi jogkörében eljár és határozatot hoz, vagy intézkedik a hitelintézettel szemben. Tehát ide is érdemes fordulni, de hangsúlyozom, a hitelbírálatra magára nincs olyan határidő, hogy ennek tíz vagy tizenöt nap alatt meg kell, hogy történjen” – mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Éppen a hitelbírálat elhúzódása miatt, a legtöbben saját tartalékból vagy baráti, rokoni kölcsönből fizetik vissza adósságukat. Bár októberhez képest nőtt a forinthitelből végtörlesztők száma, még mindig csak 13 százalékuk fizetett így.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 10:16, vasárnap | Belföld

A hőség mellett zivatarokra is számítani kell

Több megyére a hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

2019. Július 21. 08:31, vasárnap | Belföld

A Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről alkotott képet

Az ötven évvel ezelőtti Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről és a Földről alkotott képet - mondta a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szombaton az M1-en.

2019. Július 21. 05:02, vasárnap | Belföld

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított férfit

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton az MTI-t.

2019. Július 21. 05:00, vasárnap | Belföld

A szintidő alatt 269 hajó futott be a Kékszalagon

A 48 órás szintidő alatt 269 hajó teljesítette az idei Kékszalag Nagydíjat - közölték a verseny szervezői szombaton az MTI-vel.