Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Március 25. 10:22, hétfő | Helyi

Vereség Győrben

Vereség Győrben

Vereséget szenvedett a Tatai AC idegenben a SZESE Győr ellen a férfi kézilabda NBI/B 19. fordulójában, szombat este.

A bajnokesélyes győri csapat 39-25-re nyert a sok sérült miatt tartalékosan felálló TAC ellen. Kikaptak a juniorok is, a kulcsjátékosait nélkülöző fiatalok 33-20-ra maradtak alul a házigazdákkal szemben.

Ősszel a győriek nyertek Tatán, a Rába-partiak a bajnokság kezdete óta vezetik a tabellát és az aranyérem legfőbb várományosai.

A múlt héten Szabó György megsérült és hat hónapra kidőlt, régóta maródi Kanyó Bence, Gróf Richárd, Zeck Krisztián és Vadász Gergő, így nem a legkedvezőbb előjelekkel utazott a bajnokaspiránshoz a Tatai AC. Az első félidőben még tartotta a lépést a vendégcsapat, de a győrieknek ma este minden összejött, így az első harminc perc után 17-12-vel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben megpróbált újítani a Tatai AC, ám a Győrnek mindenre volt válasza, így fokozatosan nőtt a két csapat közti különbség. A TAC mindent megpróbált, két beállóra váltott, amivel sikerült is rövid időre meglepni a hazaiakat. A Győrnek azonban minden posztra volt cseréje, a TAC-nál viszont csak három plusz ember, köztük két ifista állt Kiss István rendelkezésére. A mérkőzés pozitívumai közé tartozik, hogy Endrédi Péter és Czillahó Dávid életében először lépett pályára az NBI/B-ben. A mérkőzés végül 39-25-ös győri sikerrel zárult.

„A sok sérült ellenére megpróbáltunk helytállni a bajnokság legnagyobb esélyesénél. Sajnos, az elmúlt hetek megpróbáltatásai most jöttek ki a csapaton, remélem, jövő héten sikerül javítanunk. Ki kell emelnem Basky Szabolcsot, akit ma nem tudtak fogni a győriek” - mondta Kiss István, vezetőedző.

„Az első félidőben igyekeztünk ragadni az ellenfélre, de sajnos néhány ziccer kimaradt, így csak részben tudtuk megvalósítani tervünket. A második 30 percben is próbáltunk váltani, részben kényszerűségből, ma ez ennyire volt elég” – értékelt Lehőcz Zoltán, a csapat beállósa.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 19. forduló:

SZESE Győr – Tatai AC 39-25 (17-12)

Legjobb tatai góldobó: Basky Szabolcs 10

A juniorok is tartalékosan léptek pályára, és a szorosabb első félidő után 33-20-as vereséget szenvedtek.

„Sérültjeink nem jöttek rendbe a mai mérkőzésre, így kissé akadozott legfőbb erősségünk, a csapatjáték. Lassabban járt körbe a labda, így nem tudtunk elég gólt dobni. Az első félidő nem volt rossz, volt, hogy háromgólos hátrányból jöttünk vissza. A végén mindenkinek játéklehetőséget adtam, remélem, a jövő hét jobban sikerül” – mondta Szurcsik István, a fiatalok edzője.

„A kulcsemberek hiányoztak, ma több figura jött ki rám, ezért is tudtam ennyi gólt dobni. Sajnos, a győzelem nem jött össze, bízom benne, hogy mihamarabb teljes csapattal tudunk kiállni és akkor mindenki ellen lehetnek győzelmi esélyeink” – fogalmazott Zóna István, a csapat legeredményesebb játékosa.

Juniorok:

SZESE Győr – Tatai AC 33-20 (13-9)

Legjobb tatai góldobó: Zóna István 8

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya