Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Április 13. 09:16, hétfő | Helyi

Vers mindenkinek

Vers mindenkinek

Szikrázó napsütés, tíz forintért megvásárolható verseskötetek, szavalt és megzenésített versek vártak mindenkit szombaton a környei Művelődési Ház és a Községi Könyvtár hagyományteremtő Költészet Napi programján a Főtéren.
A szervezők előzetes felhívására pontosan nyolcvan darab verseskötet gyűlt össze, s várt az asztalokon arra, hogy új gazdájának lélekemelő perceket, órákat szerezzen. Volt, aki hagyatékból ajánlotta fel a köteteket, mások azt vették számba, mely kiadásokból található két példány is a polcokon, de sokan „bevallották”: a válogatás során elmerültek a költészet gyöngyszemeiben, emlékeikben, s végül egyetlen kötetüktől sem volt szívük megválni.
A program végére szépen gyűltek a tízforintosok a kalapokban, s a könyvek – olykor régóta keresett ritka kincsként – a kezekben, táskákban, de sokan egyszerűen csak megpihentek a ragyogó időben, hallgatták a verseket, s – József Attilát idézve – gondoltak a bolonddal…
A szervezők ezúton mondanak köszönetet a felajánlóknak a kötetekért, valamint a szavalatokért, közreműködésért Debity Gyulánénak, Tárkányi Károlynénak és Maticsné Szabó-Kovács Ágnesnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya