Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Április 14. 09:50, hétfő | Helyi

Versünnep Tarjánban, Gyermelyen és Tatabányán

Versünnep Tarjánban, Gyermelyen és Tatabányán

A Tatabányai járás területén A Vértes Agorája közreműködésével több helyszínen versünnepet rendeztek József Attila születésének évfordulóján

Tóth Zsóka előadóművész, A Vértes Agorája művészeti szakmai munkatársa vezetésével több száz gyermek szavalta el József Attila Április 11 című versét.
Tarjánban 200 iskolás vállalkozott erre a közös akcióra a felújított művelődési házban. A közös versmondás után a Miújság? zenekar játszott megzenésített verseket. A gyermelyi általános iskola diákjai is részt vettek a versünnepen. A Vértes Agorája Szószólók formációja és Tóth Zsóka segítségével közösen szavaltak József Attila verset. A közös versmondást kortárs költők művei követték a Szószólók előadásában.
Tatabányán pedig helyi és kiskunmajsai iskolások alkottak a nagy verskönyvben újabb oldalakat, illetve a közös verselés itt sem maradt el.
Cserteg István, A Vértes Agorája kistérségi szakmai munkatársa elmondta, először ünnepli a kistérség több települése április 11-én közösen a versünnepet. Ez egy kezdet, amelynek hétfőn még Héregen a Művelődési Házban lesz folytatása. A közös versmondás mellett a Miújság? zenekar és a Szószólók csapata igazán különleges lehetőség volt arra, hogy kortárs és klasszikus költők versei is megszólalhassanak a kistelepüléseken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya