Városlista
2020. szeptember 18, péntek - Diána

Hírek

2018. Augusztus 04. 14:48, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Vezetés közben csípte meg egy darázs az allergiás kamionost

Vezetés közben csípte meg egy darázs az allergiás kamionost

Allergiás rohamot kapott egy férfi, akit egy rovar csípett meg vezetés közben Jászkisér külterületén pénteken.

Az éppen arra járőröző, jászapáti rendőrök helyzetfelismerésének köszönhetően a sofőr azonnali, életmentő orvosi ellátásban részesült.

A Jászapáti Rendőrőrs két járőre figyelt fel pénteken délelőtt Jászkisér külterületén, egy út szélén parkoló kamionra és az előtte tántorgó férfira. Azonnal megálltak. A sofőr láthatóan nagyon rosszul volt, nehezen beszélt és vízzel locsolta magát. Elmondta, hogy vezetés közben valami – vélhetően darázs vagy méh – megcsípte, alig kap levegőt. Halász Dániel őrmester, valamint Lipécz Zoltán törzsőrmester azonnal a szolgálati kocsiba ültették és a legközelebbi háziorvosi rendelőbe vitték a nagykőrösi lakost. Az orvos elmondta, hogy a sofőr egy rovarcsípésre allergiás rohamot kapott és a rendőrök gyors helyzetfelismerése ez esetben életet mentett. Az 55 éves férfit – az elsődleges orvosi ellátást követően – kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 16:06, péntek | Belföld

Egymillió forintra emelte a késes támadó nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a jegyvizsgáló nő késes támadójának nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), miután a rendőrség egy hónapja hiába keresi a tettest.

2020. Szeptember 18. 15:03, péntek | Belföld

Több mint 200 új anyaggal bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

Az idén nyáron több mint 200 új anyaggal bővült a tiltott pszichoaktív szerek listája - közölte Rétvári Bence pénteken az MTI-vel.

2020. Szeptember 18. 12:08, péntek | Belföld

Októberben ismét vakcinázzák veszettség ellen a rókákat

A vadon élő rókákat idén ősszel is immunizálják veszettség ellen, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el

2020. Szeptember 18. 09:46, péntek | Belföld

Hatan meghaltak, 941-gyel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt hat idős, krónikus beteg, és újabb 941 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.