Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 03. 00:00, vasárnap | Helyi

Vigyázat, fokozottan tűzveszélyes!

Vigyázat, fokozottan tűzveszélyes!

A tavasz nem csupán több napsütéssel és javuló időjárási viszonyokkal jár. A jó idő, az éledő természet, arra késztet mindenkit, hogy a hosszú téli időszak után szabadtéri programokat szervezzen.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azonban mindenkit arra kér, indulás előtt tájékozódjanak a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól.

Az elmúlt hét eseményei miatt fokozottan felhívták a figyelmet arra, hogy a jó idő beálltával a szabadban egyre nagyobb eséllyel kaphat lángra a száraz avar, a kerti hulladék. Ugyanis több alkalommal szabadtéri tűzesethez kellett hívni a tűzoltókat. A szakemberek kérik, ügyeljünk arra, hogy az emberi gondatlanság ne okozzon kárt.

Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a kertekben szaporodó zöld-, valamint elszáradt növényi hulladék mind megannyi veszély forrása lehet. Az tatabányai önkormányzat a kiskertekhez kapcsolódóan helyi rendeletben szabályozza a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat. Városunkban a kerti hulladék égetése környezetvédelmi okok miatt szigorúan tilos! A szabályok megszegése pedig bírsággal sújtható.

Városunk támogatja a zöldhulladék begyűjtését. Ezért a szolgáltató, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. április és december között előre meghatározott napokon havi egy alkalommal térítésmentes zöldhulladékgyűjtést végez Tatabánya családi házas övezetében az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

A zöldhulladék begyűjtéshez zsákokat biztosít, melyeket az ingatlan elé kell kihelyezni, azokat a szolgáltató elszállítja. Egy alaklommal maximálisan kihelyezhető zsákok száma 5.

Zöldhulladék gyűjtésbe tartozó anyagok: Az ingatlanoknál keletkező falevél, fűnyesedék, gyom zsákolva. Gallyak, ágak kötegelve, hosszúságuk maximum 10m, szélességük maximum 5cm átmérőjű lehet.

A gyűjtés részleteiről és az adott területekhez kapcsolódó pontos dátumokról a http://vvhulladekkezelo.hu/tartalmak/2019_hulladeknaptarak oldalon tájékozódhat.

A begyűjtésen túl a szolgáltató évente 3 m3 mennyiségig biztosítja a zöldhulladék hulladékudvarban történő elhelyezését is a Tatabánya, Búzavirág út 7860/1 hrsz. és Dubnik - völgy 0739/13 hrsz. alatti területén az érvényes lakossági hulladékszállítási és ártalmatlanítási szerződéssel rendelkező, tartozásmentes lakossági ügyfelek számára, mindezzel hozzájárulva Tatabánya családi házas övezetében a kerti avar és lombhulladék megfelelő, balesetmentes kezeléséhez.

Figyeljünk, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az értékeinkre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya