Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2019. Március 03. 00:00, vasárnap | Helyi

Vigyázat, fokozottan tűzveszélyes!

Vigyázat, fokozottan tűzveszélyes!

A tavasz nem csupán több napsütéssel és javuló időjárási viszonyokkal jár. A jó idő, az éledő természet, arra késztet mindenkit, hogy a hosszú téli időszak után szabadtéri programokat szervezzen.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azonban mindenkit arra kér, indulás előtt tájékozódjanak a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól.

Az elmúlt hét eseményei miatt fokozottan felhívták a figyelmet arra, hogy a jó idő beálltával a szabadban egyre nagyobb eséllyel kaphat lángra a száraz avar, a kerti hulladék. Ugyanis több alkalommal szabadtéri tűzesethez kellett hívni a tűzoltókat. A szakemberek kérik, ügyeljünk arra, hogy az emberi gondatlanság ne okozzon kárt.

Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a kertekben szaporodó zöld-, valamint elszáradt növényi hulladék mind megannyi veszély forrása lehet. Az tatabányai önkormányzat a kiskertekhez kapcsolódóan helyi rendeletben szabályozza a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat. Városunkban a kerti hulladék égetése környezetvédelmi okok miatt szigorúan tilos! A szabályok megszegése pedig bírsággal sújtható.

Városunk támogatja a zöldhulladék begyűjtését. Ezért a szolgáltató, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. április és december között előre meghatározott napokon havi egy alkalommal térítésmentes zöldhulladékgyűjtést végez Tatabánya családi házas övezetében az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

A zöldhulladék begyűjtéshez zsákokat biztosít, melyeket az ingatlan elé kell kihelyezni, azokat a szolgáltató elszállítja. Egy alaklommal maximálisan kihelyezhető zsákok száma 5.

Zöldhulladék gyűjtésbe tartozó anyagok: Az ingatlanoknál keletkező falevél, fűnyesedék, gyom zsákolva. Gallyak, ágak kötegelve, hosszúságuk maximum 10m, szélességük maximum 5cm átmérőjű lehet.

A gyűjtés részleteiről és az adott területekhez kapcsolódó pontos dátumokról a http://vvhulladekkezelo.hu/tartalmak/2019_hulladeknaptarak oldalon tájékozódhat.

A begyűjtésen túl a szolgáltató évente 3 m3 mennyiségig biztosítja a zöldhulladék hulladékudvarban történő elhelyezését is a Tatabánya, Búzavirág út 7860/1 hrsz. és Dubnik - völgy 0739/13 hrsz. alatti területén az érvényes lakossági hulladékszállítási és ártalmatlanítási szerződéssel rendelkező, tartozásmentes lakossági ügyfelek számára, mindezzel hozzájárulva Tatabánya családi házas övezetében a kerti avar és lombhulladék megfelelő, balesetmentes kezeléséhez.

Figyeljünk, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az értékeinkre!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 00:00, hétfő | Helyi

Suzuki: Az autózás jövője

A hazai autóipar a világpiaci trendekhez igazodva nagy lépésekkel halad az energiahatékony közúti járművek használata felé.

2019. Október 20. 00:00, vasárnap | Helyi

Őszi filmnapok

2019. október 28., november 4., 18. és 25. – Tatabánya, A Vértes Agorája

2019. Október 19. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A gombák ezért egészségesek

2019. Október 18. 09:27, péntek | Helyi

Négymilliárdos telefonbiznisz

Majdnem négymilliárd forint áfát csalt el az a mobiltelefon-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amit a napokban négynapos nemzetközi akcióban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).