Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 22. 20:46, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Leszakította a szél a sportcsarnok tetejét Körösszakálon

Vihar - Leszakította a szél a sportcsarnok tetejét Körösszakálon

Komádi, berettyóújfalui, szeghalmi és hajdúszoboszlói tűzoltók, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálatának munkatársai dolgoznak Körösszakálon a vihar okozta károk elhárításán - közölte Madai Petra, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Korábban Samók Gyula, a település független polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vihar leszakította a helyi sportcsarnok tetejét, és az iskola tetőszerkezetének felét is.
Tájékoztatása szerint több fa is kidőlt a faluban, az egyik a polgármesteri hivatal épületére, egy másik az iskola ebédlőjére zuhant.
Mindenütt áll a víz, a munkákat nehezíti a folyamatosan szakadó eső - mondta el Samók Gyula.
A polgármester hozzátette: berendelte a hivatal dolgozóit, akik előkészítik a biztosítási dokumentumokat, hogy mielőbb értesíthessék a biztosítótársaságokat a károkról.
Ugyanakkor a nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatnak nincs pénze a helyreállításra, ezért a vis maior alaphoz fordulnak segítségért - mondta.
Madai Petra tájékoztatása szerint 19 tűzoltó 5 gépjárművel dolgozik a kárenyhítésen.
A helyi nemzetiségi iskola konyhájára dőlt 12 méteres fát motoros láncfűrésszel vágják szét, s eltávolítják azt a fát is, amelyik a polgármesteri hivatal tetőszerkezetét szakította be - tette hozzá.
Elmondta: a sportcsarnok 1000 négyzetméteres tetejét teljes egészében leszakította a vihar, ott a balesetet okozható, éles lemezdarab-maradványokat távolítják el a tűzoltók.
Az iskola tetőszerkezetét mintegy 50 négyzetméteren bontotta meg a vihar, ott a tűzoltók a sérült cserepeket távolítják el és segítenek a sérült tetőrész fóliázásában - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.