Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 06. 12:03, péntek | Helyi

Viharelőrejelzés

Viharelőrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által adott előrejelzés és tájékoztatás alapján a katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét a mai napon és a hétvégén várható viharos időjárásra.

A Nyugat-Európában 100 km/h fölötti széllökéseket okozó viharciklon középpontja jelenleg a Balti-tenger fölött található. A mai napon a ciklon Lengyelország, majd Ukrajna fölé helyeződik, és jelentősen gyengül. Magyarország fölött a ciklonhoz kapcsolódó markáns hidegfront vonul át, ennek hatására pénteken a hajnali órákban a Dunántúl északi felén, a délelőtti óráktól már a Dunántúl legnagyobb részén, illetve a Duna-Tisza-közén is sokfelé viharossá, 65-85 km/h fokozódik az északnyugati szél. A déli óráktól elsősorban az Észak-Dunántúlon 90-95 km/h körüli széllökésekre is kell felkészülni.

Szombaton hajnalban a Dunántúlon még 60-75 km/h közötti széllökések kísérik az északnyugati, északi szelet, majd a délelőtti átmeneti mérséklődést követően a déli, kora délutáni órákban újra 55-60 km/h-re erősödhet a szél. Az esti órákra mindenütt gyengül a légmozgás. Az esti, késő esti órákban egy melegfront érkezik északnyugat felől, hatására az ország középső részén néhány cm-es hótakaró kialakulása valószínű.

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek, együttműködve az áramszolgáltatókkal felkészültek a várható viharkárokra, a távvezetékek sérülése esetén várható esetleges áramkimaradások elhárítására. Amennyiben a várható helyzet azt indokolja a médiatörvény vonatkozó részének megfelelően a katasztrófavédelem a közszolgálati, a jelentős befolyásoló erejű és közösségi médiaszolgáltatókon keresztül értesíti a lakosságot.

A mai napon Komárom-Esztergom Megyében 76 tűzoltó teljesít szolgálatot, 12 gépjárműfecskendő és 24 különleges szer áll készenlétben. Amennyiben a bejelentések, illetve a riasztások száma jelentősen megnő, az eszközök átcsoportosítása azonnal megtörténhet. Ha a megye területén a riasztások száma indokolttá teszi, akkor további 150 tűzoltó áll szolgálatba.

Jenei Krisztiántű. hadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 17. 16:39, szombat | Helyi

Új üzemcsarnokot épített a tatabányai Motor-Classic

A veterán autókat felújító és egyedi fémalkatrészeket gyártó tatabányai Motor-Classic Zrt. termelő területét egy új, 2000 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette, ahol fémmegmunkáló CNC egységet alakítottak ki.

2024. Február 10. 12:44, szombat | Helyi

A Tatabányai Járásbíróság első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit

Az oroszlányi Malom-tónál láncfűrésszel másokat fenyegetett, majd rátámadt az őt megfékezni igyekvő rendőrökre.

2024. Február 04. 08:39, vasárnap | Helyi

Davis Kupa - nagyon erős ellenfelünk volt

A magyar válogatott kapitánya szerint nagyon erős ellenféltől kapott ki a csapata, amely 3-2-re alulmaradt Tatabányán a németekkel szemben a tenisz Davis Kupa selejtezőjében.

2024. Január 30. 13:12, kedd | Helyi

Lejárnak az éves autópálya - matricák

Január 31., szerda éjfélig érvényesek a tavaly megvásárolt éves vármegyei és országos autópálya-matricák, és ugyancsak eddig érvényesek a nagycsaládosoknak járó kedvezmények, valamint az egyéb mentességek - írja az infostart.hu .