Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Május 13. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Viharveszély miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Viharveszély miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

A szerdán várható heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt több megyére másod- és elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szerda délig nem várható veszélyes időjárási jelenség, délutántól azonban nyugat felől heves "zivatartevékenységre" lehet számítani.

Délután először az Alpokalján várható zivatar, amely este már a Dunántúl más, főként középső részei fölé is átterjed. A zivatarokat 80-100 kilométer/órás szél, jég is kísérheti, helyenként rövid idő alatt 30-50 milliméter csapadék is eshet.

A zivatarok várhatóan késő este, éjfél körül érik el a Duna vonalát, majd az Alföld (főként Bács-Kiskun és környezete) térségét - írta a meteorológiai szolgálat.

A heves zivatar veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére narancssárga, vagyis másodfokú, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Komárom-Esztergom, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A felhőszakadás veszélye miatt Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Azokban a megyékben rövid idő alatt akár 50 milliméternél több eső is hullhat. Emellett, ugyancsak felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-16 Celsius-fok között alakul, a Dunántúl magasabb részein lesz a legenyhébb idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 23-28 fok között valószínű, a Fertő-tó környékén és az északkeleti határvidéken lehet hűvösebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni