Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 14. 06:52, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Virtuális tanulmányi versenyt indított a Videotanár felsősöknek

Virtuális tanulmányi versenyt indított a Videotanár felsősöknek

Virtuális tanulmányi verseny indult a Videotanár weboldalon, a vetélkedőn bármely felső tagozatos általános iskolás diák indulhat.

A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a verseny résztvevői témazáró dolgozatokat írnak, a hónap végén pedig kitölthetnek egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsort, a maratont. A megmérettetés nyolc hónapon keresztül tart, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, így a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők. Aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával oldja meg a feladatsorokat, az lesz a győztes. A kis témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a maraton győztesei pedig értékes nyereményeket kapnak. Egy versenyző többször is nekikezdhet a dolgozatnak, hiszen a végső cél az, hogy a diákok tanuljanak, gyakoroljanak.

A Videotanár egy alig két éve indult online, ingyen elérhető "virtuális iskola", amely a nemzeti alaptantervre épülő tanagyagokat biztosít az általános iskola felső tagozatosai, illetve az ennek a korosztálynak megfelelő gimnazisták számára. A két évvel ezelőtti indulás óta közel 850 oktató videó került fel a Videotanár weboldalra, mely szeptemberben nemcsak megújult, de ugyanennyi kérdéssorral, azaz 17 ezer ellenőrző kérdéssel is bővült. A virtuális iskola bármikor elérhető tudásbázisának összeállításán 70 tanár és 14 lektor dolgozott.

A Videotanár nem csak a gyerekeknek szól, hanem segít a szülőknek, nagyszülőknek is abban, hogy egy-egy rövid tananyag átismétlésével tudjanak segíteni a gyerekeknek a tanulásban - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.