Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Február 28. 09:04, kedd | Helyi

Visszavágtak a füredi fiatalok

Visszavágtak a füredi fiatalok

Nem lett meg a nagy hajrá jutalma

25-24-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a NEKA ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 16. fordulójában, vasárnap. A TAC jövő héten a Veszprém-Felsőörs ellen javíthat idegenben.
Ősszel 28-26-ra a NEKA nyert, a forduló előtt a Tatai AC a hetedik, a NEKA a tizenkettedik helyen állt.
Tatai szemszögből a lehető legrosszabbul kezdődött a találkozó. Hiába voltak meg a helyzetek, szinte minden kimaradt, a fiatal akadémisták viszont rendre betaláltak. Sibalin Jakab már az ötödik percben időt kért, de ez sem segített, a tizedik percben 6-1, a huszadikban 11-5 volt a vendégek javára. A félidő utolsó harmadában egy kicsit lábra kapott a TAC, végül így is 17-12-es vendégvezetéssel zárult az első harminc perc.
Fordulás után végre beindult a hazai gépezet. A helyzetek bementek, a védelem keményebb lett, több volt az ütközés és a kapusteljesítmény is feljavult. Lépésről-lépésre megközelítettük a NEKA-t, a negyvenedik percben már csak egy volt „oda”,18-19. A félidő közepe felé aztán sikerült az egyenlítés, sőt, a vezetést is megszereztük. Úgy nézett ki, hogy végre kézbe veszi a találkozót a TAC és megtartja a vezetést, ám a NEKA is megérezte a lehetőséget, így a végjátékra 24-24-es döntetlennel fordultak rá a csapatok. Bármelyik együttes nyerhetett volna, végül a NEKA került lépéselőnybe, 24-25. Fél perc volt hátra, emberelőnybe kerültünk, de a szerencse is elpártolt tőlünk, amikor a labda a vaxon kicsit leragadt, és nem tudtunk azonnal kapura fordulni. A végén még egy kombináció belefért, de sajnos lövésig már nem jutottunk el, maradt az egy gólos vendég győzelem.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 16. forduló:
Tatai AC – NEKA 24-25 (12-17)
legjobb tatai góldobók: Szövérdffy Szabolcs 5, Szám Ferenc 4
„Nem lehet 20 percet ajándékba adni az ellenfélnek. Nagy hátrányt kellett ledolgoznunk, a döntő helyzetekben aztán újra hibáztunk. Bízom a csapatban, bízom benne, hogy igazi sportemberekként közösen ki tudunk mászni a gödörből. Nem lesz egyszerű, mert innentől kezdve ennél csak nehezebb meccsek jönnek” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Az első tíz percben túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek. A felzárkózás rengeteg energiát elvett, a végén a döntő helyzetekben nem jó megoldásokat választottunk. Mentálisan kell összeszednünk magunkat, hiszen a helyzetek most is megvoltak, az pedig fejben dől el, hogy a ziccert be tudjuk lőni vagy nem” – tette hozzá Győrffi Márió.
juniorok:
Tatai AC – NEKA 17-23 (5-8)
legjobb tatai góldobó: Lévai Marcell 3
„A második félidő jobban sikerült, végig megvolt az esély a jobb eredményre. Az az igazság, hogy ma a kevesebbet hibázó csapat nyert. Több volt a meccsben, a lehetőségeket jobban ki kellett volna használni” – értékelte a látottakat Neukum Tamás, a budaörsi sor edzője.
„Az első 15 percben a fiúk teljesítették, amit kértem. A kapusteljesítmény és a védelem rendben volt, a támadások lehettek volna hatékonyabbak. Fordulás után is közel voltunk az ellenfélhez, a helyzeteket kialakítottuk, de kimaradtak. Én is úgy gondolom, hogy több volt ebben a találkozóban” – fűzte hozzá Márton Ádám, a tatai sor trénere.
„Az első félidőben jobban mentünk, a védelem is stabilabb volt, nekem is könnyebb dolgom volt a kapuban. A második harminc perc elején egy kicsit bent ragadtunk az öltözőben, de összességében a ma meccs sokkal pozitívabb volt, mint a legutóbbi” – tette hozzá Magyar Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya