Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 08. 12:24, péntek | PR

Víz, Zene, Klasszik

Víz, Zene, Klasszik

Június végén új komolyzenei hangversenysorozat indul útjára Tatán. A hangulatos Angolparkban esténként Szakcsi Lakatos Béla, Érdi Tamás és Józsa Péter ad koncertet.

A rendezvény színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, és általa Tata is felkerül a hazai komolyzenei kultúra térképére.
A Víz, Zene, Klasszik egy új eleme a 2012-ben már 19. alkalommal megrendezésre kerülő Víz, Zene, Virág Fesztiválnak. Utóbbi az elmúlt két évtizedben a Közép-Dunántúl legnagyobb nyári rendezvényévé, a régió meghatározó fesztiváljává nőtte ki magát, és így lehetőséget teremtett egy komolyzenei koncertsorozat elindításának.
A Víz, Zene, Klasszik azonban nemcsak egy új színnel bővíti a fesztivál kínálatát: kivételes lehetőséget teremt a magas kultúra iránt érdeklődőknek. A háromnapos rendezvény ugyanis igazán színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, akik esténként egy-egy rendkívüli tehetség, egy-egy kiemelkedő művész műsorát élvezhetik. Szakcsi Lakatos Béla világszerte ismert jazz-zenész, aki 9 évesen kezdett zongorázni. Élete során számos országban koncertezet, a jazz és az improvizáció nagymestere, idehaza Liszt- és Kossuth-díjjal ismerték el munkásságát. A látását születésekor elvesztő Érdi Tamás már 17 évesen első lett a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen. Közel 30 országban koncertezett, Prima Primissima-díjas művész. A helyi (tatabányai) születésű Józsa Péter zongoraművész, aki egyben a fesztivál művészeti igazgatója, szintén koncertezett a legtöbb európai országban. Tehetségét elismerték többek között a Salzburgi Nyári Akadémia díjával, a Bechstein- és Folkwang- díjjal. A művészek Bach, Mozart, Schumann, Chopin darabjait, illetve saját szerzeményeiket adják elő.
Nívós felvezetés a fesztiválhoz egy műemlék helyszínen
A rendezvénynek a tatai Pálma Rendezvényház ad otthont. A patinás, műemléki védettséget élvező helyszín, mely a méltán híres Angolpark közepén foglal helyet, arisztokratikus hangulata és tökéletes akusztikai tulajdonságai révén ideális helyszíne lesz a hangversenysorozatnak.
A Víz, Zene, Klasszikra a Víz, Zene, Virág Fesztivált közvetlenül megelőző napokban, június 26-28. között kerül sor. További érdekességek az előadókról, a részletes program, ill. a jegyinformációk elérhetők a http://www.vizzeneklasszik.hu
oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat