Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Június 21. 06:08, kedd | Helyi önkormányzati

Zajrendelet is segíti a közrendet Tatabányán

Zajrendelet is segíti a közrendet Tatabányán

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a közterületek rendjére és a lakosság kulturált egymás mellett élésének biztosítására - hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester a helyi zaj- és rezgésvédelem új szabályozásáról. Hozzátett

A rendelet értelmében a város területén tilos környezeti zajt vagy rezgést keltő munkák (építési tevékenység, kertépítés, fakivágás, stb.) végzése este 20 óra és reggel 6 óra, vasárnap és ünnepnapokon este 18 óra és reggel 10 óra között, kivéve azonnali hibaelhárítási munkákat. A lakóterületi övezetekben nem megengedett a vendéglátó egységek kerthelyiségeiben és teraszain hangosító berendezés üzemeltetése 22.00 óra és 10.00 óra között. Közterületi rendezvény megtartására 10.00 és 22.00 óra között kerülhet sor, amelyre engedélyt is kell kérni a Polgármesteri Hivatalban. Környezeti zajt vagy rezgést keltő pirotechnikai terméket 10.00 óra és 23.00 óra között lehet felhasználni, alkalmanként legfeljebb 30 percig terjedő időtartamra. Kivételt képez ez alól az önkormányzat által szervezett tűzijáték időpontja és időtartama, valamint december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra közötti időszak. A város területén mobil szabadtéri hangosító berendezést hetente legfeljebb 3 nap időtartamban lehet üzemeltetni. Mozgó árusító jármű mobil hangosító berendezését előre bejelentett útvonalon, heti 7 alkalommal lehet működtetni. A berendezés üzemeltetésére, annak megkezdése előtt, az arra rendszeresített nyomtatványon engedélyt kell kérni. A város egész területén, munkanapokon 8.00-18.00 óra között, pihenő és munkaszüneti napokon pedig csak 10.00-12.00 óra és 15.00-18.00 óra között lehet mobil szabadtéri hangosító berendezést üzemeltetni. Nevelési-oktatási, egészségügyi intézmények, templomok és temetők környezetében - azok nyitvatartási ideje alatt – az ingatlan határától számított 100 m-en belül hangosító berendezés (kivéve a mozgó árusító jármű mobil hangosító berendezését) csak a felsorolt létesítmények tulajdonosa, vagy üzemeltetője hozzájárulásával üzemeltethető. A rendelet megsértője szabálysértést követ el, és ötezer forinttól ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.