Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Január 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Zavartalan marad az orvosi ügyeleti szolgáltatás

Zavartalan marad az orvosi ügyeleti szolgáltatás

A városban az orvosi ügyeletet szolgáltató Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 2017. március 15. után az érvényben lévő szerződés ellenére nem kívánja tovább biztosítani a tatabányaiaknak és a kistérségben élőknek az ellátást. Az önkormányzat a felmondástól függetlenül biztosítani fogja a betegellátást.

Tatabányán a 2011. március 25-én az önkormányzattal kötött szerződés értelmében a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. látja el az orvosi ügyeletet. A szolgáltatás biztosítására az OEP támogatásán felül az önkormányzat országos szinten az egyik legnagyobb összegű, évi 40 millió forintos forrást biztosít. A szolgáltató nemrégiben azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a megnövekedett költségeik miatt csupán akkor tudják tovább biztosítani az ügyeletet, ha január 1-jétől 80 millió forintra nő a számukra nyújtott támogatás összege, s ezen belül 7500 forintra emelkedik az orvosok éjszakai ügyeleti óradíja. Az önkormányzatnak tehát el kellett döntenie, hogy megduplázzák a támogatást vagy más üzemeltetőt keresnek. A város képviselő-testülete a legutóbbi, december 15-i ülésén tárgyalt az ügyben, s végül a képviselők egyhangúlag az utóbbi lehetőség mellett foglaltak állást, eldöntötték, hogy az alapellátási ügyeleti szolgáltatás teljesítésére közbeszerzést írnak ki. A közgyűlési határozat értelmében a nyertes pályázóval történő megegyezésig, illetve a szerződéskötésig (legkorábban június 30-ig) az önkormányzat vállalta, hogy az orvosi ügyelet zavartalan ellátása érdekében havi 3,3 millió forint forrást biztosít a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft.-nek, amely azonban bejelentette, hogy 2017. március 15-ével az egyezséget fel kívánja mondani.

Tatabánya Önkormányzata addig is és március 15-e után is biztosítani fogja a tatabányaiak és a kistérségben élők számára az orvosi ügyeletet, ennek érdekében a szükséges tárgyalásokat Bereznai Csaba alpolgármester úr már meg is kezdte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya