Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

Jézus születését ünnepli a keresztény világ
2017. December 25. 08:51, hétfő | Belföld

Jézus születését ünnepli a keresztény világ

A kereszténységnek a húsvét mellett ez a második legnagyobb, legelterjedtebb ünnepe, egyben világszerte a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon ünnepe.

Ferenc pápa szerint aggasztó méretet ölt a keresztények üldözése
2017. Október 13. 05:00, péntek | Külföld

Ferenc pápa szerint aggasztó méretet ölt a keresztények üldözése

A katolikus egyházfő a Pápai Keleti Intézet valamint a Keleti Egyházak Kongregációja fenállásának századik évfordulóján a római Santa Maria Maggiore bazilikában mutatott be misét csütörtökön.

A közel-keleti keresztények javára gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban
2017. Április 01. 08:24, szombat | Belföld

A közel-keleti keresztények javára gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban

A Közel-Keleten élő keresztények javára gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

Pünkösd - A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények
2016. Május 14. 06:00, szombat | Belföld

Pünkösd - A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

Pünkösdkor, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. Az ünnep alkalmából Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét vasárnap fél 11-kor

2012. Május 28. 07:01, hétfő | Belföld

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet...

2012. Május 19. 14:03, szombat | Belföld

Lezsák: Sokszor volt szükség II. János Pál gondolataira

II. János Pál pápa bronz mellszobrát avatták fel pénteken Kecskeméten a Karol Wojtyła Barátság Központ előtti téren, amelyet már korábban a 2005-ben elhunyt egyházfőről neveztek el.

2012. Április 03. 14:11, kedd | Külföld

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Hétre nőtt a hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma – adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva.

2011. November 01. 14:17, kedd | Belföld

Pogány emléknapból lett katolikus főünnep

A Rómából a kelták közé érkező keresztény hittérítők feladatul kapták, hogy ne tiltsák be a pogány ünnepeket, inkább próbálják integrálni azokat a kereszténységbe. Így lett megszelídítve a ma Mindenszentek nevű emléknap.

2011. Október 11. 07:13, kedd | Külföld

Összecsapások Egyiptomban

Huszonnégy halottja van a zavargásoknak. Kijárási tilalmat hirdettek hajnalban Kairó központjában azoknak a keresztény-muszlim összetűzéseknek nyomán, amelyekben huszonnégyen meghaltak.

2011. Október 05. 14:41, szerda | Belföld

Miért hagyják el hitüket a fiatalok?

Ötből három fiatal 15 éves kora után elhagyja egyházközségét. Friss felmérés szerint az okok között a keresztény egyházak egyes tanításainak elavultsága, és a modern kori igényekre történő reflektálás hiánya szerepel.

-0001. November 30. 00:00, hétfő | Belföld

Pogány emléknapból lett katolikus főünnep

A Rómából a kelták közé érkező keresztény hittérítők azt a feladatot kapták, hogy ne tiltsák be a pogány ünnepeket, próbálják integrálni azokat a kereszténységbe. Így lett megszelídítve a Mindenszentek nevű emléknap.