Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 14. 09:45, hétfő | Helyi sport

14 gólos különbség

14 gólos különbség

Szerdán nyolc, vasárnap tizennégy góllal győzött a Tatabánya Carbonex KC csapata. Ez összességében huszonkét gólos „fölény” a Szeged és a Gyöngyös ellen.

Vasárnap a gyöngyösiek ellen Szabó György nem léphetett pályára, ám Kanyó Ádám meggyógyult, ő ott lehetett társai között.
Nehezen indult a mérkőzés. Öt percig nem sikerült egyik csapatnak sem gólt szerezni. A hatodik percben Ivo Diaz törte meg a gólcsendet. A 14. percben 6–4 volt az állás, de a 22. percre Balogh Zsolt 7–7–nél egyenlített. Innen aztán a Carbonex egyre inkább felpörgött, míg a vendégek fáradni látszottak. Harminc perc játék után 14–11 volt az állás.
A második játékrészben kétszer is kettős emberhátrányba került a Carbonex, ám ez alkalommal ez sem okozott gondot. Szinte percről percre nőtt a különbség. A mérkőzés negyvenedik percében 21–14, az ötvenedikben 28–19 volt az állás.
A végeredmény: Tatabánya Carbonex KC – B.Braun Gyöngyös 35–21 (14–11)

Tatabánya Carbonex KC: Szente, Bartucz (kapusok) – Pásztor, Diaz 5, Iváncsik 3 (1), Bodó 1, Harsányi 2, Szabó T. 1, Kocsis, Kanyó 1, Rédei 10, Lele 8 (1), Pordán 3, Takács 1 (1), Dénes, Kun
Edző: Debre Viktor

B.Braun Gyöngyös: Kenyeres, Melus (kapusok) – Sándor, Halász 6, Gazdag 3 (3), Nigrinyi 1, Kotormán, Juhász 2, Doros, Gúnya, Debreczeni, Balogh 9, Szalafai, Koller, Pál
Edző: Nagy Károly

Kiállítások: 5 x2 perc ill. 5x2 perc
Büntetők: 7/3 ill. 5/3

- Tizennégy gól lett a különbség. Számítottál ilyen arányú győzelemre?
- Nem számítottam. A meccs előtt beszélgetve az volt a célunk, hogy legalább eggyel nyerjünk. Tizennégy lett, ez jóval meghaladja azt az egyet, amire az elején számítottunk, és ennek nagyon örülünk. – mondta a mérkőzés után Debre Viktor. - Nehezen lendültünk bele, de aztán átestünk a holtponton. Szerintem az ellenfél elfáradt, mi meg akkor kezdtünk el igazán futni. Úgy gondolom, hogy felőröltük őket a végére. Elégedett vagyok. Két ilyen mérkőzést ilyen gólkülönbséggel nyerni egy hét alatt… Azt hiszem sok tatabányainak szerepelt ez az álmaiban. De ez a dolgunk. Nagyon örülök neki, hogy a városban járva sok boldog emberrel találkozom. A szurkolók boldogok, egy város velünk boldog, ez a lényeg.
- Csütörtökön, Pécsen újabb bajnoki.
- Igen, aztán Orosháza. Megyünk tovább. Ezek olyan mérkőzések, amiket kötelezően nyernünk kell, ha megint az első négybe szeretnénk kerülni.

Fotó: Varga Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.