Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Február 09. 08:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: http://www.carbonexkc.com/

Ezúttal tizenhárommal volt jobb a Veszprém

Ezúttal tizenhárommal volt jobb a Veszprém

Marian Cozma halálának harmadik évfordulóján találkozott egymással a Tatabánya Carbonex KC és az MKB Veszprém együttese.

Ez alkalomból több hazai és vendég szurkoló is mécsest gyújtott a Földi Imre Sportcsarnok előtt, illetve az úgynevezett „B – közép” egy mezt is kifüggesztett a mérkőzés idejére, ezzel is tisztelegve Marian emléke előtt.
A tatabányai fiúk nem kezdték jól a mérkőzést. Hat percnek kellett eltelnie, hogy megszülessen az első hazai gól. A Veszprém akkor már háromnál tartott. 2 – 6 – nál Debre Viktor időt kért, ám ezúttal ez sem segített. Húsz perc játék után 4 – 13 volt az állás. Míg a tatabányaiaknál Vedran, Harsányi, Lele és Gál Gyula talált csak be a jó napot kifogó Alilovic kapujába, addig a veszprémiek több könnyű gólt lőttek és a védelmük is jól működött.
A félidő végéig Szente ugyan bemutatott néhány bravúrt, de a támadás akadozott. A Veszprém minden egyes hibát könyörtelenül kihasznált, így harminc perc játék után 8 – 17 volt az állás.
A második félidőben többet cserélt Debre Viktor és Mocsai Lajos is. Harsányiék nyolc perc alatt 4 gólt szereztek, így sikerült közelebb kerülni a vendégekhez. A 8. percben 12 – 21 volt az állás. Onnan aztán nyolc perc tatabányai gólcsend következett.
A teltházas Földi Imre Sportcsarnokban akkor lett ismét igazán jó a hangulat, amikor a második félidő felénél a tatabányai fiúk kettő perc alatt három gyors gólt szereztek.
A mérkőzés utolsó 10 percében Szentét Bartucz László váltotta a kapuban. A fiatal hálóőrnek is voltak szép védései. Ennek és a javuló védelemnek köszönhetően a 22., 23. percben is három gyors tatabányai gól is születhetett. Ekkor 18 – 28 – at mutatott az eredményjelző.
A vége ezúttal 13 gólos különbség lett. Az eredmény: Tatabánya Carbonex KC - MKB Veszprém 21 – 34.
Debre Viktor: - Az első félidőben abszolút nem működtünk. Nagyon rosszul játszottunk. Folyamatosan azokat a hibákat vétettük, amiről egész héten beszéltünk, hogy mire figyeljünk. Gondolok itt a támadásra, a védekezésre, a visszafutásra. Egész héten azt kértem, hogy ne adjunk könnyű labdákat a kezükbe, hiszen keményen megbüntetik minden egyes hibánkat. Ehhez képest hibát hibára halmoztunk.


Fotó:Cserveny Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.