Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 10. 08:36, csütörtök | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

Fantasztikus győzelem a listavezető ellen

Fantasztikus győzelem a listavezető ellen

13–10–es félidő után 27–19–re nyert a Tatabánya Carbonex KC szerdán este a listavezető, a bajnokságban ezidáig száz százalékos Pick–Szeged ellen.

Debre Viktor együttese fantasztikus hangulatú, hatalmas csatában győzte le a Szegedet.A tatabányai fiúk közül Kanyó Ádám mandulagyulladása miatt csak a nézők között foglalhatott helyet.
A mérkőzés első gólját az az Ivo Diaz szerezte, aki végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A csapatkapitány a hatvan perc során tízszer talált be a Mikler – Tatai duó kapujába.
A találkozó huszonötödik percéig fej – fej mellett haladtak a csapatok. Hol egyenlő volt az állás, hol a Carbonex vezetett egyetlen góllal. A 27. percben aztán egy Lele góllal először lett kettő a különbség. Harminc perc játék után hárommal vezetett a Tatabánya. Szente brillírozott, megfogta a védhetetlent is. Ivo Diaz pedig hatalmas akarással játszott, űzte – hajtotta társait.
A második játékrészt a Szeged kezdte jobban. Néhány perc alatt ledolgozta a három gólos hátrányt. A 8. percben 15–15–ös döntetlen volt, aztán beindultak a tatabányai fiúk…. Négy perc alatt lett 20–18–ról 24–18. Ekkor már szinte felrobbant a Földi Imre Sportcsarnok. Az utolsó percekben állva tapsolt ezer ember a tatabányai fiúknak.
A mérkőzés sajnos „áldozatot” is követelt. Szabó György orra eltörött. Csütörtökön reggel „teszik helyre”.

TATABÁNYA CARBONEX KC – PICK – SZEGED 27 – 19 (13 – 10)

Tatabánya Carbonex KC: Szente, Bartucz (kapusok) – Pásztor, Diaz 10, Iváncsik 1, Bodó 1, Harsányi 4, Szabó Gy., Szabó T., Kocsis, Rédei 4, Lele 5, Pordán 2, Takács, Schneider
Edző: Debre Viktor

Pick – Szeged: Tatai, Mikler (kapusok) – Buday 4, Bajorhegyi, Lékai 4, Vadkerti 2, Nagy N. 2, Pibanic 2, Fekete, Zubai 1, dr. Czina, Sulc 2, Ancsin 2
Edző: Skaliczki László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.