Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 24. 15:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon, ezt igazolják a járványügyi adatok is - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 2855-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma és 102 ember - jellemzően idős, krónikus beteg - halt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna.

A tisztifőorvos kitért arra is, hogy a fertőzöttek nagy többségénél nem volt utazással összefüggésben a brit mutáns megjelenése. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon jelen van a brit mutáns, "közösségi terjedésnek vagyunk tanúi" - fogalmazott.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában kifejlesztettek egy módszert, így már nemcsak a koronavírus örökítőanyagát, hanem a brit mutánst is ki tudják mutatni a szennyvizekben. Az eredmények alapján Budapest, Debrecen, Tatabánya, Székesfehérvár és Győr szennyvízmintáiban is kimutatták a brit mutánst - közölte Müller Cecília.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.