Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 27. 17:13, szerda | Kék hírek
Forrás: Tar Mihály, szóvivő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Újabb sikeres életmentés – egy 16 éves fiút élesztettek újra a Balatonakaliban szolgáló vízimentők

Újabb sikeres életmentés – egy 16 éves fiút élesztettek újra a Balatonakaliban szolgáló vízimentők

Három óra előtt nem sokkal riasztották a Balatonakali strandján szolgáló vízimentők a VMSZ Zánkai Központját, hogy egy fiatal fiú újraélesztését végzik

A 16 éves fiú elmerült a 2 méteres vízben, a víz alatt találták meg, majd tették ki közösen a mentőkatamaránra. A fiúnak ekkor már nem volt légzése, így azonnal, a katamarán platformján megkezdték az újraélesztést. A parton a fiú légzése visszatért, itt már a pulzusa is tapintható volt, de nem tért eszméletéhez. Stabil oldalfekvésbe helyezték, majd a Rupert Sürgősségi Mentőhajó személyzetével közösen adták át a Légimentőknek, akik stabil állapotban szállították kórházba a sérültet.

Horváth Szabolcs, a VMSZ vízimentője volt az, aki miközben a katamaránnal evezett a bóják irányába észrevette, hogy két fiatal kiabál, miközben hol az egyik, hol a másik merül a víz alá. Azonnal odaevezett.

- Az egyik fiú kezét azonnal sikerült elkapnom, őt a katamarán oldalához húztam, ő ott kapaszkodott -mesélte Szabolcs a történteket. – A másik fiú ekkorra már elmerült, így azonnal a vízbe ugrottam. Közben jött a társam, Csányi Viktor is. Ketten, talán fél perc alatt megtaláltuk a srácot, aki a tó fenekén feküdt mozdulatlanul. Kiemeltük a katamaránra, s mivel nem lélegzett azonnal megkezdtük a kompressziót és a befúvást. A partig csináltam, majd ott amikor kiemeltük a partra, akkor hányt egyet, s pár pillanat múlva spontán kezdett lélegezni, s pulzusa is tapintható lett. Stabil oldalfekvésbe helyeztük, s vártuk az időközben hívott segítséget. Megérkezett a Rupert Sürgősségi Mentőhajó, s velük együtt adtuk a sérültet az időközben leszálló mentőhelikopter személyzetének, akik elszállították a fiatal fiút. Viktor egyébként pár nap alatt másodszor került ilyen helyzetbe, a hétvégén ő élesztett újra egy idős férfit a pálkövei strandon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön