Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 04. 09:56, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Nagyot nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Nagyot nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Egy nap alatt 459-cel nőtt az új fertőzöttek száma, egy 82 éves, krónikus beteg elhunyt - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A kormányzati portálon azt írták: ezzel 7382-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 621-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 2817, 3944-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Az adatokból látszik - írták -, hogy a fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Jelezték, hogy a kormány a pénteki ülésén ismét értékeli a járványügyi helyzetet.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön - hívták fel a figyelmet. A hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani, és akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (3262) és Pest megyében (1054) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (463), Komárom-Esztergom (352), Zala (302), Hajdú-Bihar (254.). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (33).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő