Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2012. Május 17. 14:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Senkit nem terhel felelősség a Nagylók külterületén, az Iringó tanösvényen április 28-án történt méhtámadás miatt – közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

A turistaút mellett elhelyezett kaptárakból felszálló méhek egy kiránduló csoportot támadtak meg, 28-an megsérültek. Közülük 18 embert kórházba szállítottak, 10 sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a sárbogárdi rendőrkapitányságon feljelentéskiegészítés történt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt. A rendőrség megkereste az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Fejér megyei szervezetét, amely megállapította, hogy a kaptárakban lévő 700 méhcsalád telepítésével kapcsolatban nem történt szabálytalanság.

A vizsgálat megállapításai szerint a méhtámadás napján az évszakhoz képest melegebb idő volt, emiatt a méhek a megszokottnál alacsonyabban repültek. A kirándulók keresztezték útvonalukat, és az erős illatú napvédő és rovarriasztó krémek, amelyekkel az emberek bekenték magukat, irritálták a méheket, ez vezethetett a támadáshoz. Az első csípéseket követően fellépő pánik még agresszívebbé tette a rovarokat.

A kirándulást szervezők a túrát megelőző napon bejárták az útvonalat, de akkor semmi olyan körülményt nem tapasztaltak, amely visszatartotta volna őket a kirándulástól. Mivel a szervezők a tőlük elvárható alapossággal mérték fel a túra útvonalát, valamint a méhcsaládok tulajdonosai is betartottak minden előírást a telepítéssel kapcsolatban, büntetőjogi felelősség senkit nem terhel a méhtámadás miatt. Fentiek alapján a sárbogárdi rendőrkapitányság elutasította a feljelentést – áll a közleményben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 14:09, kedd | Kék hírek

Hamis bútorokat foglalt le a NAV egy Pest megyei családi háznál

Több mint négymillió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat a pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás

2020. Július 14. 11:16, kedd | Kék hírek

Vádat emeltek négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat

Az ügyészség emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden.

2020. Július 13. 08:02, hétfő | Kék hírek

Életet mentettek a kisvárdai rendőrök

A nőt saját udvarán találták eszméletlen állapotban.

2020. Július 12. 17:56, vasárnap | Kék hírek

Többször megütötte és kirabolta idős áldozatát a villamoson

Az újpesti nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki pár tízezer forintért megtámadott egy idős asszonyt; a feltételezett elkövető a rendőrségi felhívás hatására adta fel magát.