Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 17. 07:20, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Több tucat tüntető hatolt be a parlament épületébe

Több tucat tüntető hatolt be a parlament épületébe

Több tucat tüntető hatolt be szerdán a kuvaiti parlament épületébe, követelve Nasszer Mohamed asz-Szabah miniszterelnök lemondását – közölte a helyi média.

A törvényhozás épülete előtt több ezren tüntettek, követelve a kormányfő lemondását, akit korruptnak tartanak. Néhány tucat tüntető – köztük ellenzéki honatyák – megostromolta az épületet, és rövid időre behatolt a törvényhozás ülésterembe. Odabenn elénekelték a kuvaiti himnuszt, majd távoztak.

Egyes híradások és szemtanúk szerint a hatóságok rohamrendőröket vezényeltek a helyszínre, akik nekirontottak a tüntetőknek. Mentőkocsik érkeztek a helyszínre, s egyes hírek szerint öten megsérültek.

Az általános jólétnek köszönhetően Kuvaitot jórészt elkerülte az arab világon végigsöprő tiltakozóhullám, de ellenzéki csoportok asz-Szabah sejk 2006-os miniszterelnöki kinevezése óta követelik a kormányfő menesztését, akit felelősnek tartanak azért, hogy a kőolajban gazdag országban általánossá vált a korrupció és romlott a közszolgáltatások színvonala.

Szeptemberben példátlan korrupciós botrány robbant ki. A kuvaiti főügyész vizsgálatot indított, mert feltételezések szerint mintegy 15 parlamenti képviselő 350 millió dollárnyi kenőpénzt fogadott el; az ügybe kormánytisztviselők is belekeveredhettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.