Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 13. 07:09, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Tovább fejlsztik az OMSZ-t - újabb 23 mentőautó áll szolgálatba

Tovább fejlsztik az OMSZ-t - újabb 23 mentőautó áll szolgálatba

Folytatódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) járműparkjának fejlesztése, június végéig ismét 23 új, sárga mentőautót állítanak szolgálatba.

Jelentette be a mentőszolgálat főigazgatója szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Mártai István elmondta: már folyamatban van egy másik, 1 milliárd 450 millió forint értékben kiírt közbeszerzés is, amelynek révén ez év végéig további hatvan új esetkocsi érkezhet az Országos Mentőszolgálathoz. A főigazgató szerint 'még ez sem elegendő', de már el lehet mondani, hogy a járműpark fejlesztésében jelentős előrelépés történt. A sárga mentőautók első darabjait tavaly december végén mutatták be.

Az Országos Mentőszolgálat májusban rendezvénysorozattal ünnepli a magyarországi szervezett mentés létrejöttének 125. évfordulóját. Egy ennek keretében megtartott szombati kongresszus szünetében mutatták be az új esetkocsit is. Mártai István kiemelte, a tavaly év végén érkezett új autókhoz hasonlóan a mostaniak is rendelkeznek minden olyan gépjármű-technikai felszereléssel, illetve berendezéssel, amely a biztonságos mentéshez, sürgősségi betegellátáshoz szükséges.

A mostaniakba - újabb fejlesztésként - rámpát is szereltek, amelynek segítségével az ülőszékes beteget jóval könnyebben tehetik be az autóba a mentődolgozók - tette hozzá a főigazgató. Mártai Isván szólt arról is, hogy folyamatban van egy másik, a mentés irányításának fejlesztését célzó közbeszerzés is. Ennek célja, hogy a mentőszolgálat egységei egy digitális rendszer segítségével még biztonságosabban és hamarabb érkezhessenek a helyszínre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.