Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Április 10. 09:32, csütörtök | Helyi

46 családot támogathat a Karitász

46 családot támogathat a Karitász

Cukor, liszt, rizs, tészta, étolaj, margarin, burgonya, hagyma, konzerv, bab, lencse, tojás, tea, kakaó, édesség, gyümölcsbefőtt, lekvár

Összesen 260 kilónyi élelmiszer gyűlt össze az eltelt napokban a Környei Katolikus Karitász hagyományos Húsvét előtti felhívására a Védőnői Szolgálat raktárában. Az adományozóknak köszönhetően 46 családot támogathat a szervezet.
Környe hátrányos helyzetű családjai közül majdnem félszázhoz jutnak el a napokban azok az élelmiszercsomagok, amelyekhez az eltelt időszakban gyűjtött adományokat a Környei Katolikus Karitász. A támogatottak több mint harmada külterületen él, a csomagokból 31 nagycsaládos részesült, a többiek 1-2 gyermeket nevelnek, de rendkívül szegényes, rossz körülmények között.
A húsvéti gyűjtés a tapasztalatok szerint általában némileg szerényebb eredménnyel zárul, mint a Karácsonyt megelőző, de a segíteni akarók és tudók – a többi között – még így is több mint 30 kiló rizst, ugyanennyi tésztát, burgonyát és lisztet, 44 kg. cukrot, 60 darab konzervet, 100 db tojást, s a gyerekekre gondolva majdnem 7 kilónyi édességet, teát, kakaót és pudingport ajánlottak fel hátrányos helyzetű embertársaiknak.
A Környei Katolikus Karitász köszönetét fejezi ki valamennyi adományozó számára, akik segítettek a szegényebb sorsú rászorulók Húsvéti ünnepének könnyebbé, szebbé tételében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya