Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. December 14. 08:51, csütörtök | Helyi

Az eukaliptusz olaj jótékony hatásai

Az eukaliptusz olaj jótékony hatásai

A téli időszak egyik legjótékonyabb olaja az eukaliptuszolaj. Számos oka van, amiért használhatjuk, így indokolt, hogy a te polcodról sem hiányozzon a termék.

Korábban kifejtettük, hogy a különböző olajok és aromák milyen segítő hatással bírnak a szervezetre, a következőkben ezt fogjuk még inkább megerősíteni. Az eukaliptuszolajos borogatás fejfájás, ízületi és izomfájdalom esetén fejti ki jótékony hatását. Nem csak borogatásként, de fürdőként is felhasználhatjuk, egy masszázs segítségével enyhítheti a tüneteket. Ha fájdalommal járó panaszokat észlelsz, érdemes lenne a gyógyszerek helyett ezt a természetes olajat is kipróbálnod. Így ehhez az eukaliptusz olaj lehet erre a legmegfelelőbb megoldás. Megfázás esetén is nyugodtan alkalmazzuk, ha érzékeljük a vele járó tüneteket. Levertség, meghűléses panaszok enyhítésére is használhatjuk az olajat. Ha egy pár cseppet fürdővízbe csepegtetünk, átjárja testünket és lelkünket az illat jótékony hatása, így egészségünk is javulhat ezáltal. Az illóolaj természetes segítségével frissülhetünk fel, az eukaliptuszolajat párologtassuk, amely a koncentrálóképességet növeli. Ha úgy érzed, hogy koncentráló képességeden javítanál, gyújts egy gyertyát és nem kell mást tenned, mint ellazulnod és átadni magad az aromaterápiának. Takarítás során ugyancsak hasznát veheted fertőtlenítő hatása miatt, a konyha és illemhely tisztítására rendkívül hatékony. Felmosóvízbe is csepegtethetünk belőle, hiszen az eukaliptuszolaj természetes anyagok segítségével fertőtleníti a környezetet. A rovarok megjelenése a lakásban bosszantó lehet, de az olaj természetes rovarűzőként is felhasználhatod. Pár csepp segítségével párologtathatod, amely szembeszáll a kártevőkkel, így könnyedén megszabadulhatsz az élősködőktől.

Az Aromax Zrt. mindenkori célja volt a magas minőségi követelményeknek való megfelelés. Az aromaterápia bevezetésében és megismertetésében kiemelkedő szerepet játszott és játszik a mai napig is. Különböző fürdőolajok, natúrkozmetikumok és masszázsolajok szerepelnek a kínálatban, a fejlesztés célirányos így választék folyamatosan bővül. Szoros kapcsolatot ápolnak a wellness-gyógyászati ágazatban dolgozó szakemberekkel, a vásárlók igényét megpróbálják szem előtt tartani, így az aromaterápiát széles körben hirdetik és népszerűsítik. Az aromaterápia bevezetése az amerikai és nyugat-európai mintára már a 90-es évek elején kezdődött el hazánkban is, és azóta is egyre népszerűbb világszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya