Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 28. 00:00, szombat | Helyi

Mit tegyünk, hogy ne szökjenek el házi kedvenceink Szilveszter éjszakáján?

Mit tegyünk, hogy ne szökjenek el házi kedvenceink Szilveszter éjszakáján?

Mivel a Szilveszter egy hangos, zajos, de vidám ünnepség, épp ezért vigyáznunk kell a házi állatainkra, hogy el ne szökjenek a nagy zaj miatt.

Hiszen az állatok hallása sokkal élesebb, mint az embereké, így a nagy zaj és vidámság megijesztheti az állatokat. Az állatok ösztönösen menekülni kezdenek a nagy zajtól és, így ezen az este sok kis kedvenc elkószál otthonról. Másnap ilyenkor érdemes házi kedvenceinket a közeli menhelyeken keresni.
De hogyan is kellene megelőzni, hogy elszökjenek?
Először is ezen a napon nagyon nagy figyelmet kell szentelni állatainknak. Először is zárjuk be az ajtókat, kapukat, hogy ha az udvaron vannak a kedvencek, akkor ne tudjanak könnyedén elszaladni. Ha van lehetőségünk vigyük be egy zárt helységbe, például a garázsba. De a legjobb megoldás, ha bevisszük magunkkal a kedvencünket a házba, lakásba és velünk együtt élvezik az ünnepet. Így a legkevesebb rá az esély, hogy eltűnik kutyusunk, cicánk stb.
Az udvaron hagyott állatokra ajánlott többször is ránézni, hogy megvan-e még, nem fél-e. Hiszen az állatok, mint például a kutya sokszorosát hallja, azt, amit mi emberek hallunk. Sokkal kiélezettebbek a hallásuk a hangos zenére, a sípoló hangokra, a zajokra. Ha nincs más választásunk csak az udvar, akkor legalább zárjuk be kedvenceinket a ketrecükbe. Ott nagyobb biztonságban vannak, mint az udvaron, ahol a nagy zajok zavarása miatt esetleg kiássák magukat az udvarból.
Figyeljünk hát a kedvenceinkre fokozottan, nehogy szem elől tévesszük őket, hiszen ők már szinte családtagnak számítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya