Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2016. Március 09. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: hunfencing

Esztergályos Patrik Európa-bajnok a férfi párbajtőr csapattal!

Esztergályos Patrik Európa-bajnok a férfi párbajtőr csapattal!

Csillagos ötös: párbajtőrözőink nyerték az ötödik Eb-aranyat!

Nyolcadik érmünket, ötödik aranyunkat nyertük az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságon – a férfi párbajtőrcsapat jóvoltából! Siklósi Gergely egészen fantasztikusat produkált a nap folyamán, de természetesen a társakat is csak dicséret illetheti. Női kardozóink a negyedik, férfi tőrözőink a hatodik helyen végeztek. Gratulálunk a versenyzőknek, válogatott edzőknek, mestereknek egyaránt!
A férfi párbajtőrcsapat… Akad egy vívómondás, mely szerint az egyéni versenyek győztese általában nincs topon csapatban. Hát erre aztán Siklósi Gergely olyan szinten cáfolt rá, hogy ilyet még nem pipáltunk! A Balaton tehetsége nagyszerű egyéni aranya után sorra szállította a csodát a csapatversenyen. A nyolcaddöntő igazából nem jelentett gondot a svédek ellen (45:32), Geri ehhez plusz 8-cal járult hozzá. Jött a németek elleni meccs.Bányai Zsomboregy gyenge kezdés után remekül összekapta magát, ésEsztergályos Patrikis hozzátett a sikerhez, na de amikor a 45:34-es meccsen valaki +14-et szed össze, az nem akármi.
Ekkor még nem is sejtettük, hogy mindez semmi ahhoz képest, ami még hátravan… Eleinte örültünk, hogy a csehek megverték az olaszokat egy tussal, és így velük talákoztunk a legjobb négy között. Aztán ahogy haladt a mérkőzés, úgy ráncoltuk össze egyre inkább a homlokunkat. A lelkes cseheket nem tudtuk leszakítani, pedig próbálkoztunk cserével, visszacserével, semmi sem jött össze. Olyannyira nem, hogy az utolsó asszóra három tus hátránnyal kötött be Geri az Eb-ezüstérmesRubesselszemben. A “balatoni predátor” azonban nem kegyelmezett. Előbb egyenlített, és jött az a hirtelen halál, melyet Rubes egyéniben már megismert…Szalay Gyöngyitanítványa ismét beszúrta a döntőt érő tust, jöhettek a fináléban a franciák.
Azok a franciák, akik tavaly a junior Eb-n és a vb-n egyaránt legyőztek bennünket. És nagyon úgy tűnt, hogy ezúttal is. Két asszóval a vége előtt nyolctusos különbséggel vezettek a gallok. Valahogy semmi sem sikerült, és sorra egymás után döntöttek úgy a mieink, hogy némi kísérletezés után nem erőltetik az éppen aktuális asszót, francia előnynél hagyták rá a meccseket, melyben a rivális érthetően partner volt. Az utolsó előtti csörtében aztán Zsombor összekapta magát, és kettőt faragott a különbségből. Így “csak” 30:24-es hátránynál lépett pástra Geri. Beadta az első két tust, amikor a tribünön ülő korábbi klasszis párbajtőrfejező,Kovács Ivánközömbös hangon közölte, hogy “Megvan a meccs, be…. az ellenfél!” Na azért ennyire nem volt egyszerű… Geri tusról tusra haladt, alig több mint két perc alatt egyenlített. Esett még egy-egy tus, aztán harminc másodperccel a vége előtt ráhagyták a felek. Ismét jött a hirtelen halál, melyben a “balatoni predátor” ezúttal sem kegyelmezett. Ellenállhatatlan kitöréssel talált, hogy aztán a csapat pillanatok alatt egy kupacban ünnepelhessen. Geri a napot +39-cel zárta párbajtőrben, az elődöntőben és a döntőben jelentős hátrányból fordított, miután két nappal előtte megnyerte az egyéni versenyt. Na kérem, ezt lehet überelni! Hatalmas gratuláció valamennyi versenyzőnek, válogatott edzőnek és mesternek!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 14. 00:00, péntek | Helyi

INGYENES ZÖLDHÁLYOG SZŰRÉS A KODÁLY TÉRI OPTIMARKTBAN

A világon a súlyos mértékű látásromlás egyik leggyakoribb oka a zöldhályog.

2022. Január 07. 00:00, péntek | Helyi

ELTŰNT!

ELTŰNT Baranyai József! Egy sötétkék kapucnis pulóver, baseball sapka volt rajta! Ha látta valaki, kérjünk jelezze: 06-20/431-9882

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt